Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Merkez Bankası ve asgari ücret açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete ilişkin "Asgari ücretle ilgili çalışmalarımız sürüyor. En kısa zamanda açıklanacak. Asgari ücrete şuana kadar olmuşun çok çok fevkinde bir artış yapacağız" dedi.

GİRİŞ 01.12.2021 14:53 GÜNCELLEME 01.12.2021 14:54
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

MERKEZ BANKASI'NIN PİYASAYA MÜDAHALESİ

TCMB'nin, dövize 6 yıl sonra doğrudan müdahalede bulunduğu hatırlatılarak değerlendirmesi sorulan Erdoğan, "Bu, Merkez Bankasının zaten yasasında olan bir şey. Böyle bir yetkisi, hakkı var. Böyle bir şey gerekli olduğu zaman Merkez Bankası bu tür müdahaleleri yapar, yapma hakkına sahiptir." dedi.

"ASGARİ ÜCRETTE ÇOK ÇOK FEVKİNDE BİR ARTIŞ OLACAK"

Erdoğan, asgari ücretle ilgili ise, "Bugüne kadar olmuşun çok çok fevkinde bir artış yapacağız" açıklamasında bulundu. Erdoğan ayrıca uzman ve pratisyen hekimlere 5 bin ila 2 bin 500 lira aralığında zam yapılacağını söyledi.

3600 EK GÖSTER AÇIKLAMASI

"3600 ek göstergeyle ilgili 2022'yi işaret ettiniz, 'Yıl sonuna kadar.' dediniz ama takvim belli mi?" sorusu üzerine Erdoğan, "'Ama' ile fakat' ile konuşmaya gerek yok. O da olacak. 3600 ek göstergeyle ilgili şu anda bütün çalışmaları ilgili bakan arkadaşımız Vedat Bey, onlar yürütüyorlar." ifadelerini kullandı.

"TOPLUMUN YANLIŞ YÖNLENDİRİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücret yakında belli olacak. Rakamların yükselmesiyle işten çıkarmaların olabileceği endişesi var. Bu konuda bir değerlendirmeniz olur mu?" sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Niye hep böyle endişeler üzerinden konuşuyorsunuz da olumlu bakmıyorsunuz? Yani özellikle bu noktada toplumun yanlış yerlere sevk edilmesine fırsat vermeyin. Daha dün akşam televizyon programında ne dedim? Biz halkımızı ezdirmeyeceğiz. Şimdi de asgari ücret çalışmasını Bakanımız başlattı, kısa zamanda inşallah onu da açıklayacağız. Asgari ücret noktasında da bugüne kadar olmuşun çok çok fevkinde inşallah bir neticeyi açıklamış olacağız."

YORUMLAR 65
  • Dogrular 2 yıl önce Şikayet Et
    eyy zalinler asgari ucret artik birakin yoksa o bos tencereleri kafanizda patlatacaz sokaklar karisinca en az 7 bin tl olmalı kiralır 3 bin tl oldu
    Cevapla
  • PRENS CEMAL 2 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden sadece yurt dışına çıkanlara dolar veya döviz satılıyordu TÜRK parasıda çok değerliydi ne zamanki dolar ve döviz yurt içinde satışı serbest oldu o gün bu gündür TÜRK parası kaybetikçe kaybetti ESKİ SİSTEME DÖNÜLSE DOLAR VE DÖVİZ SATIŞI SADECE YURT DIŞINA GİDECEĞİ ÜLKENİN DÖVİZİ VERİLSE İNANINKİ YİNE TL DEĞER KAZANMAYA BAŞLAR
    Cevapla
  • Greenpeace 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimse eyt'yi sormuyor çünkü, alacakları yanıt belli. Sayın Cumhurbaşkanı eyt konusunda kesinlikle taviz vermiyor.
    Cevapla
  • TARİHÇE 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis asgari ücretliye %100 zam yap 6000 liranın üzerinde maaş alan memura yapma.
    Cevapla
  • Yunus 2 yıl önce Şikayet Et
    niye memura yapmasin.sana memur ne zarar verdi.sende oku calis memur ol.
    Cevapla
  • Haluk 2 yıl önce Şikayet Et
    Coook doğrudur
    Cevapla
  • Karahanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bide eyt ye bi el atsan reisim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle