Ciğ süt fiyatına yüzde 46 zam! İkinci zammın da sinyalini verdi

Ulusal Süt Konseyi, 3 lira 20 kuruş olan çiğ süt litre fiyatını yüzde 46.8 artırarak 4 lira 70 kuruşa yükseltti. Konsey, çiğ sütün üretim maliyetinde artış olması durumunda tekrar toplanılacağını belirterek, yeni bir zammın sinyali verdi.

Ciğ süt fiyatına yüzde 46 zam! İkinci zammın da sinyalini verdi
Ciğ süt fiyatına yüzde 46 zam! İkinci zammın da sinyalini verdi
GİRİŞ 30.11.2021 08:01 GÜNCELLEME 30.11.2021 10:38
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Dün, üretim maliyetinde yaşanan artış sebebiyle Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu bir araya geldi.

En son 1 Temmuz - 31 Aralık tarihleri arasında kalite esaslı soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış litre fiyatını 3 lira 20 kuruş olarak belirlenmesinden sonra sütün satış fiyatına zam geldi.

Ulusal Süt Konseyinin internet sitesinde yer alan duyuruda, alınan kararlara yönelik şu ifadelere yer verildi;

"8 ARALIK İTİBARIYLA 4,70 LİRA OLARAK BELİRLENMİŞTİR"

"Bu kapsamda 8 Aralık 2021 tarihinden geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış litre fiyatı (çiğ süt destek primi hariç) 4,70 lira olarak belirlenmiştir. Soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatında; 2019/64 sayılı Çiğ İnek Sütünün Sınıflandırılmasına İlişkin Tebliği ile belirlenen A Sınıfı çiğ sütün dönemine ait protein ve yağ değerleri baz alınacaktır. Baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1'lik değişim) için yaklaşık 7 kuruş fark uygulanacaktır.

MALİYET ARTIŞI DEVAM EDERSE ZAM İÇİN BİR KEZ DAHA TOPLANILACAK

Ulusal Süt Konseyi, çiğ sütün üretim maliyetinde öngörülmeyen değişimler görülmesi durumunda yeniden toplanıp karar verecektir."

ÜRETİCİ MUTLU

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, çiğ süt referans fiyatının 4 lira 70 kuruşa yükseltilmesinden memnun olduklarını belirtti.

Özcan, "Şu anki girdi fiyatları nedeniyle üretici mutlu. Üretici için maliyetleri kurtaran bir fiyat. Yem fiyatlarının sabit kalması üreticinin önünü görmesi için son derece önemli. Özellikle yem fiyatları üreticilerin en yüksek girdi maliyetleri arasında yer alıyor" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 33
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Almayın kardesım ,zorunlu olanlar alsın dıgerleı almasın 1 ,2 ay... Zırlayıp duruyorsun ...Öıllete alacak para kalmayınca sizde mutlu olursunuz ..Sonra yıne devlete yalvarırsınız batıyoruz dıye ...Devletten de hibeleri ve yardımları da almayın...DAyamıslar sırtlarını devlete , suna zam buna zam..Insaf daha gecenlerde zam yaptınız sımdı yıne ..hemde yuzde 50...Kendı adına sut almıyorum ..Zorunlu olmadıkcada almayın.Devlette bundan sonra uretıcının elındekalan sutlerı okullara getırmıssın ..BAtıp gıtsınler
    Cevapla
  • Zaza 2 yıl önce Şikayet Et
    Boş konuşuyorsun o süt kendiliğinden olmuyor yem fiyatlarından biraz haberin olsa bunları konuşmazsın günde binlerce sütlü inek kesime gidiyor böyle devam ederse içilecek süt bulunmayacak sen git kolanı iç bilmediğin işlere yorum yapma önce bir araştır bu iş nasıl üretici ile konuş sandığın gibi devlet desteği yok bu meslekte
    Cevapla
  • Ahmet Yapalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Girdi fiyatlarindan haberin yok saçmalama
    Cevapla
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık Allah korkusu die bisey kalmadı 100%48 zama bak versene herkese 100 %48 zam daha asgari ücret zamlanmadan 2 ay önce saolsunlar devlet millet el ele koydu zamları ocak birden artık bak asgari ücret zamlandi bende zam koymalıyız derler bidaha koyarlar ayıp bee
    Cevapla
  • BİROL 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayvan yetiştiricisi,süt üreticisi hayvanlarını çoktan kestirmeye başladı şu an 50 kg süt yeminin fiyatı 210 TL yi geçiyor.Aldığı yemin parasını ödeyemiyor hayvancı.
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 2 yıl önce Şikayet Et
    Sütü de bozdular
    Cevapla
  • Dkgulu 2 yıl önce Şikayet Et
    Üretici memnunmuş ya Tüketici bunu soran yok üretici kazansinda tüketici ne olursa olsun madem fedakarlık zamanı üreticide üstüne düşeni yapsın
    Cevapla
  • Çift ci 2 yıl önce Şikayet Et
    Yem 215 TL 170 çuval 36 000 gider sütten gelen 24000 ayda -12000 borc
    Cevapla
  • BİROL 2 yıl önce Şikayet Et
    Üretici o sütü nasıl üretiyor yemciye ne kadar borcu var bu yüzden kaç ineğini kestirmiş haberin varmı.Şu an yemin çuval fiyatı 210 bırak kar etmeyi hayvan kesmemek için cepten yiyoruz.Üreticinin fedakarlık yapacak hali yok hepsi borç içinde nerede yaşıyorsunuz anlamıyorum ki.Aracılara , yem kartellerine ve ithalatçılar hesap sorun üreticiyle uğraşıp durmayın.Zira üretici canından bezmiş halde.
    Cevapla
  • ALP 2 yıl önce Şikayet Et
    Tüketicide gitsin üreticiden alsın marketlerden 3 katı fiyata yağ oranı düşük süt adı süt olan ürünü almaktansa üreticiden 4lira 50 kuruş zamlanmış hali olan yağ oranı yüksek sütü alsın. yem fiyatları almış başını gitmiş ondan herkes bi haber.
    Cevapla
  • kayseri38 2 yıl önce Şikayet Et
    üretici ne yapsın..
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    haberi okumadın herhalde.. üretici oldukça memnun.. sence burada mağdur kim o zaman?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle