Erdoğan'dan kritik dolar talimatı: Manipülasyon araştırılacak

Döviz üzerinden manipülasyon yapılması ile ilgili Devlet Denetleme Kurulu (DDK) harekete geçti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla kamuoyunda yaygın olarak konuşulan manipülasyon iddialarını aydınlatmak üzere çalışma başlatan kurum, manipülasyon olup olmadığını, varsa kimler tarafından yapıldığını belirleyecek.

GİRİŞ 27.11.2021 10:17 GÜNCELLEME 27.11.2021 10:17
Bu Habere 121 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bulunan DDK'ya son dönemde döviz piyasasında yaşanan anormal değer artışının sebeplerini araştırmak üzere talimat verdi. Kurum da dövizdeki manipülasyon iddialarını araştırmak üzere çalışma başlattı.

Sabah gazetesinden Nazif KARAMAN'ın haberine göre; Yönetim işlerinin hukuka uygun, düzenli ve verimli bir şekilde yürütülüp, geliştirilmesi amacıyla kurulan denetim kurumu, yüklü miktarda döviz alıp özellikle dolar ve euronun artmasına yol açan kurum ve kuruluşları tespit edecek. Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı ve ekibi, araştırma sonucunu bir rapor haline getirerek eğer bir suç tespit edildiyse işlem yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderecek.

DDK HER TÜRLÜ BELGE İSTEYEBİLİR

DDK, kuruluş ve birimlerin her kademe ve rütbedeki görevlileriyle doğrudan yazışmaya, gerekli gördüğü elektronik ve fiziki ortamdaki gizli veya açık her türlü bilgi, belge, defter, kayıt, envanter, malzeme, mühimmat, taşınır ve taşınmazları işlem ve olayın her safhasında incelemeye, mahiyetleri uygun olanları gerektiğinde belirlediği yere istemeye veya getirtmeye, bilgi almak üzere her kademe, rütbe ve sınıftan ilgilileri çağırmaya, kurum ve kuruluşlardan temsilci istemeye yetkili.

Kurul kendisine intikal eden konulardan gerekli görülenleri ilgili mercilere aktarabiliyor. Ayrıca DDK, gizli ve açık her türlü bilgi ve belgeyi, kamu kurumları ile bankalar dahil diğer gerçek ve tüzel kişilerden isteyebiliyor. Kurum, denetleme faaliyetine yardımcı olmak üzere kurum ve kuruluşların her kademe ve rütbedeki personelini görevlendirebiliyor ve ilgili mevzuat çerçevesinde bilirkişi görevlendirilebiliyor. Kurum ayrıca, kuruluşlarca başlatılan denetlemeleri koordine edebilir veya gerektiğinde işe el koyarak yapılmış çalışmalarla ilgili bilgi ve belgeleri devralabiliyor..

YORUMLAR 121
  • ozan. 2 yıl önce Şikayet Et
    Herşey patates soğanla başladı, devirme işlemini patatesle soğanla bir algı oluşturup istanbul ankara vb şehirlerde kazandılar,ufak gibi görülen patates soğan operasyonuna bile hükümet palyatif önlemlerle geçiştirmeye çalıştı,bunları yapan planlayanlara karşı bir hareket yapılmadı, burdan moral alarak genel seçimler öncesi yeni bir dalga dolar,pazar,medya birlikte komple bir atak yapılıyor gibi ama hükümet yine palyatif önlemlerle ve kurtuluş savaşı vb. adı altında destek istiyor ,hükümet gerçek tedbirleri almaktada ayak sürüyor, hükümet vurdumduymazlığına destek isteyipte milletin sırtına binenlere değilde gün kurtarma tedbirleri ne bel bağlarsa kaybedeni olacak
    Cevapla
  • tayfun 2 yıl önce Şikayet Et
    Direkt müebbet..banka soyan 20 sene yaziyorsa bunlar müebbet yemeli
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    bu işler talimatla olmaz, devlet sürekli 24 saat denetler, suçlular anında cezalandırılır.
    Cevapla
  • müezzin naci 2 yıl önce Şikayet Et
    ortada devlet varsa tabi
    Cevapla
  • mutlakcı 2 yıl önce Şikayet Et
    reisss faizin bitirilmesinde bizde üzerimize düşeni yapalım ama altın şuan en büyük borçlanma emtiası oldu yükselmesi faizdende beter vatandaşı eziyor enflasyon menflasyon hikaye oldu yalama oldu çark tutmuyor artık beniim 2 yıl önce aldığım boç şuanda 3 katı olmuş durumda söyle ben ne yapayım
    Cevapla
  • Keloğlan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kapitalizmle Kapitalistlerle mücadele zordur… her ülkenin harcı değildir…. Yazık dünyanın en büyük petrol rezervine sahip Venezuela da halk aç…… İnşAllah uygun ekonomi politikalarıyla bu vahim duruma bir çözüm bulabiliriz….
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle