Başkan Erdoğan'dan vatandaşa çağrı: Süratle dönüşüme sokun

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'de deprem konutları teslim töreninde konuştu. Erdoğan "Afetlerin ne zaman yaşanacağı bilinmediği için bir kez daha tüm vatandaşlarımıza riskli yapılarını süratle dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." dedi.

GİRİŞ 26.11.2021 14:55 GÜNCELLEME 26.11.2021 15:17
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Sözümüzü tutuyor ve ilk etap konut ve dükkanları teslim ediyoruz.' dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca  "Gençlere bir müjde vermek istiyorum" dedi ve  İzmir'deki TEKEL fabrikasını, içinde kütüphanesi ve müzesi olan bir kültür sanat merkezine dönüştürmeyi planlıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Sözlerimin hemen başında İzmir depreminde hayatını kaybeden 117 vatandaşımızı bir kez daha rahmetle yad ediyorum, ailelerine başsağlığı diliyorum. Depremin ilk anından itibaren sadece İzmir'in acısını paylaşmakla kalmadık, dertlerini çözecek adımları da attık. Ülkemiz en etkin, en hızlı afet müdahale planına sahiptir. Dakikalar içinde arama kurtarma, saatler içinde yardım faaliyetini başlatabiliyoruz. İzmir'de de bu mekanizmayı başlattık. Depremzedelerin yaralarını sarmak için gece gündüz çalıştık, çabaladık. Kimseyi açıkta, çaresiz bırakmadık. Ülkemiz dünyanın en hızlı afet müdahale sistemine sahip.

SÖZÜMÜZÜ TUTUYORUZ, TESLİM EDİYORUZ

İzmir depreminin ardından Bayraklı'da yerinde 1391 konut ve 302 dükkan, rezerv alanda ise 3649 konut inşa etmek için hemen harekete geçtik. İzmir depreminin ardından toplam 5 bin 74 konut, 353 dükkan yapma kararı aldık. Bir yıl içinde teslim etmeye başlama sözü verdik. Bugün sözümüzü tutuyor, ilk etap konut ve dükkanları depremzedelere teslim ediyoruz. 

İKİ YIL ÖDEMESİZ

İzmir'de yaptığımız deprem konutlarının ödeme planı ve vadeleriyle ilgili bilgileri kamuoyuyla paylaşmıştık.  2+1 konutları 160 bin ile 180 bin lira, 3+1 konutları ise 220 bin ile 260 bin TL arasında bir bedelle sahiplerine veriyoruz. İlk iki yılı ödemesiz toplam 20 yıl vadeli ödeme planına göre 2+1 evlerin ödemesi 740 lira aylık 3+1 evlerin ise 1020 TL'den başlayacak. Kiradan bile daha düşük bedel ödeyerek vatandaşlarımız evlerine kavuşacak.

VATANDAŞA DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığımız başta olmak üzere tüm kurumlarımızı, mühendisinden işçisine herkesi tebrik ediyorum. Depremin ardından İzmir'de sürmekte olan kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdık. 9 yılda 20 bine yakın binayı yıkmıştık. Kentsel dönüşüm projelerini rıza ve yerinde çalışmaya göre yürütüyoruz. Her yıl 20-25 kere büyüklüğü 5'ten fazla deprem yaşıyoruz. Büyük kısmı eskiden beri bilinen fay hatları üzerinde gerçekleşiyor. Deprem öldürmez bina öldürür gerçeğine uygun şekilde riskli binaları belirliyor ve dönüşüme tabi tutuyoruz. Bugüne kadar 3 milyon konutun dönüşümünü tamamladık.

Afetin ne zaman olacağını bilemediğimiz için vatandaşlarımıza buradan çağrı yapıyorum: Riskli yapılarınızı dönüşüme tabi tutun.

BİR MÜJDE VERMEK İSTİYORUM

İzmir'e son 19 yılda 85 milyar tutarında yatırım yaptık. İzmir'e 4 yeni üniversite kurduk. Gençlik ve sporda 7 bin 100 kişi kapasiteli yükseköğrenim kursları açtık. Sizlere bir de müjde vermek istiyorum. İnşallah bugün Alsancak'taki 14 bin kişilik tribüne sahip yeni stadımızı da hizmete açıyoruz. Adını Alsancak Mustafa Denizli Stadı belirlediğimiz tesisin şehrimize hayırlı olmasını temenni diyorum.

İZMİR-ANKARA YHT HATTININ İLK ETABI 2023'TE AÇILACAK

Sosyal yardımlarda İzmirli kardeşlerimize 8.5 milyar tutarında kaynak aktardık. 122 sağlık tesisi kazandırdık. İzmir'in bölünmüş yol uzunluğunu 952 km'ye ulaştırdık.

İstanbul - İzmir otoyollarını, Konak tünelini tamamlayarak trafiğe açtık. İzmir-Ankara YHT hattının ilk etabını 2023 yılında hizmete sunacağız.

Dört adet içme suyu tesisimizin inşası devam ediyor. İzmir'in en önemli problemlerinden biri olan sellere karşı 100 adet taşkın koruma tesisi inşa ettik. Biz bugüne kadar ülkemize ve vatandaşlarımıza ne söz verdiyse yaptık. İzmir'de de verdiğimiz tüm sözleri yerine getirdik. Bugün teslim ettiğimiz konutlar da sözümüzün eri olduğumuzun son örneğidir. Bu güzel manzaranın kimi kifayetsiz siyasetçiler tarafından gölgelenmesine izin vermeyeceğinize inanıyorum. Şehrin yerel yönetimlerdeki çeyrek asırlık ihmalini de içimiz acıyarak takip ediyoruz. Altyapının yetersizliği yağan her yağmurda kendini belli ediyor. Son sel felaketinde ortaya çıkan tabloyu en iyi sizler biliyorsunuz. Acaba bu şehri turist gibi ziyaret eden ana muhalefet partisinin genel başkanı kendi belediye başkanına hangi derde derman olacak talimatı vermiştir. Belediyenin sorumluluğunda olan hususların suçunu hükümete atmak dışında herhangi bir cinlikleri var mı? İzmir adına duyduğum samimi üzüntüyü sizlerle paylaşıyorum. Gerçek yüzlerini artık sizlerin de gördüğüne inanıyorum. Depremin ardında buraya geldiklerinde kendilerinden yardım isteyen vatandaşları devlet yapsın diye tersleyenlerden İzmir'e hayır gelmez. İzmir Körfezi'ndeki kirliliğin önüne geçecek yatırımları yapmak yerine felaketi seyredenler bu güzel şehri aydınlatamaz. 

GENÇLERE DE BİR MÜJDE VERMEK İSTİYORUM

Gençlerimize bir de müjde vermek istiyorum. Gençlik merkezindeki kütüphanelerin 24 saat açık olmasını sağlayacağımızı söylemiştik. Şehrimizin tarihinde önemli bir yeri olan Tekel fabrikasını içinde kütüphane ve müzesi olan kültür sanat merkezine dönüştürmeyi planlıyoruz. İnşallah bu hizmeti en kısa sürede sizlere kazandıracağız. 

YORUMLAR 88
  • Nddnç 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis apartman kat sayısını düşürdü millet nasıl yaptıracak ...bundan bahseden kimse yok..hayret doğrusu..
    Cevapla
  • Ndfff 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş, bir Allahın kulu da çıkıp demiyor ki...kat sayısını reis düşürdü...müteahitler kentsel dönüşüme bu şekilde vatandaştan para almadan giremez..vatandaş da para veremeyeceğine göre bu iş nasıl olacak demiyor..hayret....
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Evlerin planı mükemmel,dış görünüşleri harika. Aynı evlerden Türkiyede Ak Partiye en yüksek oy oranlarının çıktığı Elazığada yapsaydınız.
    Cevapla
  • Leyla 2 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip Erdoğan, teşekkürler, sevgilerimle, Allah’a emanet ederim.
    Cevapla
  • bahtikara 2 yıl önce Şikayet Et
    iyi hoş da başkanım herkes sizin kadar duyarlı ve dürüst degil. ankara bir yerimizi verdik hemen hemen 50 dairelik bir alana bir tek bina yapılacaktı 4 sene geçti şimdiye ladar kaba inşaati da diyemiyorum yalnız dış duvarlar dikildi daha beklıyoruz. bir çoğu üç kağıtçı dolandırıcı. çakallar parayı dövize yatırıp daha çok kazanıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle