Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki ilk Silahlı Drone olan SONGAR Silahlı Drone Sistemi, eklenen özelliklerle 5 kilometre kadar kontrol edilebilecek ve uçuş sırasında görev değişikliği yapabiliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki ilk Silahlı Drone olan SONGAR Silahlı Drone Sistemi, her türlü gündüz/gece askeri ve güvenlik harekâtında etkin olarak kullanılmak üzere ASİSGUARD tarafından geliştirildi. Sistem, gerçek zamanlı video yayınlayabiliyor ve 5 km'ye kadar bir görev yarıçapı içinde çalışabiliyor.

UÇARKEN GÖREVİNİ DEĞİŞTİREBİLİYOR

SONGAR'ın kullanıcı dostu sistem tasarımı, görev sırasında operatörün yükünü azaltıyor. Yani otonom/manuel uçuş kontrol modları, bağlantı kaybı veya kritik pil seviyesinde eve dönüş işlevi, hareketli harita üzerinde görev planlaması, planlanan rotada ve uçuş sırasında otonom uçuş -görev sırasında uçuş görevi değişikliği yapabiliyor.

BOMBA SİSTEMİ DE ENTEGRE EDİLMİŞ DURUMDA

SONGAR Grenaded, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki ilk milli Silahlı Drone SONGAR'a entegre edilmiş, her türlü gündüz/gece askeri harekâtta kullanılan, tek seferde dört el bombasının etkin bir şekilde atılabilmesini sağlayan bir bombaatar sistemidir.

TOGAN, SONGAR’A EKLENDİ

ASİSGUARD tarafından geliştirilen Silahlı Drone Sistemi SONGAR üzerine TÜBİTAK SAGE'nin TOGAN mühimmatının entegrasyonu ile hem sabit hem de hareketli harekatta hedefi isabetli havan ateşi ile imha etme becerisine kavuşmuştur.

Yorumlar 23 Yorum Var
  • SEFA 26.11.2021 13:28
    2022'de ülkemizin savunma , enerji ve ekonomi alanlarında atılım yapacağına inanıyorum. 2-3 ay daha sabredelim.
  • Halil 26.11.2021 04:45
    Çok şükür
  • Halil 26.11.2021 04:44
    terörün belini kırar harika
  • kafa.kum.çık. 26.11.2021 04:14
    O yazılım nedir öyle yabancı.Hiç haz almadım.
  • Kızıl elma 25.11.2021 23:55
    Maşallah, Yapanlardan Allah cc razı olsun.
Daha fazla yorum görüntüle