Bakan Bilgin'den son dakika asgari ücret açıklaması: Tarih belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Asgari ücretin toplumu tatmin edecek, adalet duygusunu pekiştirecek bir seviyede olacağına inanıyorum. Türk-İş ile bu konuda uzlaşmaya yakınız." ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 25.11.2021 10:59 GÜNCELLEME 25.11.2021 19:25
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının 1 Aralık'ta yapılacağını duyurdu.

Bakan Bilgin, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamının işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonunca belirleneceğini anımsattı.

Komisyonun, ilk toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde 1 Aralık'ta yapacağını belirten Bilgin, toplantının yüz yüze gerçekleştirileceğini vurguladı.

2022 ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN SON DAKİKA AÇIKLAMASI: UZLAŞMAYA YAKINIZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2022 asgari ücreti ile ilgili yaptığı açıklamada dikkat çeken ifadeler kullandı.

"TOPLUMU TATMİN EDECEK, ADALET DUYGUSUNU PEKİŞTİRECEK"

Bakan Bilgin, "Asgari ücret konusunda da başkanın tavrı çok açık. Emeği koruyacak. Asgari ücret hepimizin bildiği gibi adı da üzerinde çok güzel tanımlanmış, asgari ücret. Bu rakam toplumu tatmin edecek, adalet duygusunu pekiştirecek, onu güçlendirecek. Burada emekçiler sahipsiz değildir, devlet sosyal devlettir ve buna sahip çıkmaktadır kanaatini yerleştirecek bir seviyede olacağına inanıyorum. Bu anlayıştayım ve Türk-İş Başkanıyla bu konuda uzlaşma içerisindeyiz." dedi.

Erdoğan'dan ekonomi için zafer sözü! Asgari ücret hakkında açıklamaErdoğan'dan ekonomi için zafer sözü! Asgari ücret hakkında açıklama

Asgari ücreti 15 kişilik komisyon belirleyecek

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil edecek.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden 5'er üyenin olduğu komisyon, aralık ayı sonuna kadar yapacağı dört toplantıyla yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleyecek.

Asgari ücrette rakamlar ortaya çıkmaya başladı! Masada 3 farklı senaryo varAsgari ücrette rakamlar ortaya çıkmaya başladı! Masada 3 farklı senaryo var

Asgari ücret mevcutta brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak uygulanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 46
  • İşcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Asgarî ücret 6 ayda bir belirlemeli .yılda bir çok uzun zaman
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    3600 ek gösterge memurların yüzde doksanını kapsıyor peki yüzde onu kimin memuru
    Cevapla
  • izmitli 2 yıl önce Şikayet Et
    bu asgari ücreti belirleme kuruluna 3 ay asgari ücret vereceksin Başka para vermeyeceksin Ondan sonra bakayım nasıl belirleyecekleri asgari ücreti
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 2 yıl önce Şikayet Et
    bu gidişle şehirlerin yarısı boşaltıp millet köye gider.kiralar 2000 tl emekli maaşı adam nasıl geçinsin devşet eyt yi çıkartsa 2000 maaş verse 4000 tl asgari ücretle çalışsa istanbulda yine geçinemez bu adam devlet emekli maaşı değil pazar parası veriyor en az 3000 tl olmalı emekli maaşı ey devlet duy halkın içine gir halk kıvranıyor.
    Cevapla
  • Ne gerek var 2 yıl önce Şikayet Et
    1 aralıkta sonuçlandırın hiç uzatmayın rakamları şimdiye kadar belşrlemişinizdir polemik bitsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle