İngiliz başladı! Türkiye neden IMF'den borç almıyor?

Döviz kurunda yaşanan yükseliş sonrası İngiliz ekonomist Timothy Ash, Türkiye'nin neden IMF'den borç almadığını sorgulamaya başladı.

İngiliz başladı! Türkiye neden IMF'den borç almıyor?
İngiliz başladı! Türkiye neden IMF'den borç almıyor?
GİRİŞ 24.11.2021 12:15 GÜNCELLEME 24.11.2021 12:15
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

Türkiye'deki dolar kurundaki spekülatif artış, dünya kamuoyunun gündemine oturdu. Özellikle Türkiye piyasasını yakından takip eden İngiliz ekonomistlerin gözü kulağı döviz kurlarındaki hareketlikteydi. Bu isimlerde biri de Londra merkezli uluslararası yatırım kuruluşu Bluebay'in yöneticisi Timothy Ash...

Ash, Türk Lirası'nın değerinin kritik bir noktada olduğunu öne sürerek Merkez Bankası'nın dolar satarak duruma niçin müdahale etmediğini ve Türkiye'nin neden IMF'den borç almadığını sorguladı.

Twitter hesabından Türkiye ekonomisine dair paylaşım yapan İngiliz ekonomist, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

IMF'DEN NEDEN BORÇ ALMIYOR?

"Anlamadığım şey, niçin yine döviz satarak müdahale etmedikleri. Bu yöntemin sorunu nihai olarak çözmeyip Merkez Bankası'nı sadece negatif faiz oranı bölgesine daha derin şekilde ittiğini bilsem de; eğer faiz artırmak istemiyorlarsa, TL'ye istikrar kazandırmak için en azından bir miktar dövizi kullanabilirler. Türk Lirası için herhangi bir çapa kalmamış gibi görünüyor. Eğer Merkez Bankası'nın faiz oranlarını artırma yetkisi yoksa ve döviz rezervlerinin yeterliliği sınırlıysa, IMF yoksa, o zaman geriye ne kalıyor?"

YORUMLAR 135
  • Yuvacıklı 2 yıl önce Şikayet Et
    İt ürür kervan yürür. Sonuna kadar Reisin arkasındayız. Oynanan oyunu göremeyecek kadar kör değiliz elhamdülillah. Hedef 2023.
    Cevapla
  • Ergün 2 yıl önce Şikayet Et
    Dış köpekler rüyada kemik görmeye başladı
    Cevapla
  • Vedat AKKUŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    Başkan ne diyorsa o sonuna kadar seninleyiz REİS gerisi masal
    Cevapla
  • MSELİM 2 yıl önce Şikayet Et
    tankınızla topunuzla dolarınızlada gelseniz havanızı alırsınız bu millet yırtık çarıkla elindeki çakar almaz tüfekle ve karnına 24 saatte bir lokma zor bulacak durumdayken topunuzu denize dökerek kurtuluş savaşını kazanmıştır ama ne yazık ki bu defa baltanın sapı bizden
    Cevapla
  • Coni 2 yıl önce Şikayet Et
    Bekle gör korku imparatorluğu sizin istediğiniz gibi oynamak zorunda değiliz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle