Bakan Muş, Katar Ticaret ve Sanayi Bakanı ile görüştü

Bakan Mehmet Muş, "Katar Ticaret ve Sanayi Bakanı Mohamed bin Hamad al-Thani ile oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik." dedi.

Bakan Muş, Katar Ticaret ve Sanayi Bakanı ile görüştü
Bakan Muş, Katar Ticaret ve Sanayi Bakanı ile görüştü
GİRİŞ 24.11.2021 10:29 GÜNCELLEME 24.11.2021 10:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakan Mehmet Muş, "Katar Ticaret ve Sanayi Bakanı Mohamed bin Hamad al-Thani ile oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik, Ticari ve Ekonomik Ortaklık Anlaşması’nın hayata geçirilmesi ve karşılıklı yatırımların derinleştirilmesi konularını ele aldık." dedi.

Bakan Mehmet Muş, " Küresel piyasalarda emtia fiyatlarında artış ve enerji ithalatına rağmen başardığımızın altını çizmek istiyorum. Sürdürülebilirlik ve geleceğin karşısında iklim krizi bulunmaktadır. İklim krizi ne ertelenebilir ne de ihmal edilebilirdir. İklim sermayesindeki her başarı ülkelerin küresel sermayesini de başarısını destekleyecektir." dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un açıklamalarından satır başları;

Bakan Muş konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı, "Mevcut tablo küçük bir illetin atmosferi kirletmede özel izni varmış gibi hareket etmektedir. Türkiye olarak kendi yeşil devrimimizi gerçekleştirmek üzere adımlar atıyoruz. Paris iklim anlaşması onaylandı ve yeşil dönüşüm eylem planımızı onayladık.

Tam zamanlılığı ve gerektiği gibi bir dönüşüm gerçekleştirmek istiyoruz. Külfetin tüm ülkelerce paylaşılması gerektiğine inanıyoruz. Finansmana erişimin önem arz ettiğinin farkındayız. Amacımız kuşkusuz rekabetçi ve sürdürülebilir bir ihracat performansına ulaşmaktır."

YORUMLAR 1
  • emre 2 yıl önce Şikayet Et
    bu iklim krizini aşıcaksanız çiftçiye destek vereceksiniz gerekirse gübre ve mazotu bedava vereceksin bu sene kimse tarla ekmiyor.
    Cevapla