Artan şeker fiyatlarına Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Eskişehir Pancar Kooperatifi yönetim kurulu üyesi Sadi Aktaş’tan tepki geldi. Aktaş, ”Ülkemizde şeker pancarı bolluğu var. Sanki kıtlık varmış gibi zam yaparak bunu tüketiciye yansıtıyorlar. Kimse çiftçinin üzerinden fazla kazanç elde etmek için uğraşmasın” dedi.

Piyasalarda pancar bolluğu yaşanırken şeker fiyatlarına aşırı zam gelmesine tepkiler yağıyor. Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Eskişehir Pancar Kooperatifi yönetim kurulu üyesi Sadi Aktaş, “Bugün şeker fiyatlarına gelen zamlar biz pancar üretimi yapan üreticileri temsil eden başkanları rahatsız ediyor. Ülkemizde şeker pancarı bolluğu var, üretmek isteyen çiftçi var. Şeker bolluğu olduğu halde üretimi kısaltanmış durumda bakıyoruz ki marketlerde şeker yokmuş gibi fiyatlar artışta bunu üreten üretici pancarı 42 kuruşa satıyor. Bunu bu fiyata alan fabrika şeker üretirken bunun posasını da yem olaraktan hayvancıya 35 kuruştan satıyor. Bizim ürettiğimiz pancarın çuvalının fabrikalardan çıkışı 265 lira olarak fiyatlara yansıyor. Daha yenide yüzde 25 artış oldu. Sanki kıtlık varmış gibi tüketiciye yansıtıyorlar. Bizim ülkemizde şeker sıkıntısı yok. Bolluk var biz şekeri dışarıya satıyoruz” diye konuştu.

Başkan Aktaş, “Eğer bu ekonomik sıkıntı bir krize dönüştüyse, bunla bir savaş ilan ettiyse Cumhurbaşkanımız, biz üreticiler bu savaşın her zaman içindeyiz. Sanayici de, marketçi de, 84 milyon vatandaşımız da bu savaşla mücadele edilecekse birlikte etmeliyiz. Kimse köylüyü ortaya atmayacak, kimse çiftçinin üzerinden fazla kazanç elde etmek için uğraşmayacak” dedi.

Yorumlar 43 Yorum Var
  • Abdullah Birisi 24.11.2021 16:58
    Karaborsanın arkasında şeker fabrikasını alanlar vardır. Pancarın hicbir şeyi boşa gitmez sonra maliyet pancardan yaparsanız bu millet daha cok kazık yer. Melası kusbesi ispirtosu sekeri purcügü, hatta pancarda yıkanan topragı satarlar yayınlayınki bilmeyen devlet yetkilisi, ve vatandaş ne kadar kazık neden karaborsa yapıyor kim yapıyor aracıları kim hangi fetöcü ve mason külüpleri kullanıyor bilsin. 2006 9 ocakda 154 müslüman firmaları batırip gıdayı bir gecede masonlara gecen gıda piyasasını, bilsinler. sorumluluk bize aitse yayımlayın hatta iletışim başkanına bu yorumu atın. Bu vatan bizim Hatta reise devlet bahceliye gonderin de uyansınlarrrrr şeker ve gıdadaaaa,
  • ELAZİZ 24.11.2021 12:22
    Cumhurbaşkanı birilerine terörist dediği zaman birilerinin zoruna gidiyor. Evet tamda karşılığı bu gıda teröristleri
  • Abdullah Gazi 24.11.2021 11:36
    Ya arkadaşım adam dışarıyı sattığı (dolar bazında) fiyatı iç piyasaya yansıtıyor bu olur mu kardeşim iç piyasanın dinamikleri ile dış piyasanın dinamikleri bir mi devlette bun yeterince denetlemediği için ve fiyat belirleme mekanizmaları olan elinde bulunan fabrikaları sattığı için fatura vatandaşa çıkıyor ya denetleyecek sin yaptırım uygulayacaksın yada elindekileri satmayıp fiyatları sen belirleyeceksin.
  • ahmet 24.11.2021 11:33
    Bu zalimlere fırsatı vermeyecek olan Hükümetimizdir. Üreticimiz mağdur ( her ülkede olduğu gibi devlet desteği var) tüketici mağdur. Kazanan milletimizi canından bezdiren gözü doymaz fırsatçı aracılar ve fahiş fiyatla milletimize zulm eden market sahipleri. Herkes helal haram demeden çok kazanmak peşinde. Allah korkusu kalplerden çıktı. İNSAN BOZULUNCA HERŞEY BOZULUYOR.
  • Önce VATAN 24.11.2021 11:25
    dış güçler ile birlik olup vatanımızı çökeltmek için son gayretle birlik olmuşlar.
Daha fazla yorum görüntüle