Memurlara 1000 lira ek zam talebi

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, alım gücünü yükseltmek için memur ve memur emekli aylıklarına 1000 lira ek zam ve yüzde 3 refah payı verilmesini talep etti.

Memurlara 1000 lira ek zam talebi
Memurlara 1000 lira ek zam talebi
GİRİŞ 22.11.2021 09:22 GÜNCELLEME 22.11.2021 20:44
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kahveci yaptığı açıklamada, 5. Dönem Toplu Sözleşmesiyle Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına geçen yıl yüzde 4 4, bu yıl ise yüzde 3 3 Zam yapıldığını anımsattı.

Memur ve memur emeklilerin maddi kayıplara uğradığını söyleyen Önder Kahveci, şöyle konuştu:

“TÜİK’in belirlediği yıllık enflasyon ortalama yüzde 14,6 olsa da çeşitli mal ve hizmetler yaklaşık yüzde 28, ulaştırma yüzde 21, gıda yüzde 20, ev eşyası yüzde 18, sağlık harcamaları yüzde 16 oranında zamlandı. Memur maaşları yıllık ortalama 463 lira artarken, aynı dönemde dört kişilik ailenin insanca yaşamak için vazgeçemeyeceği zorunlu harcamaları 965 lira yükseldi.”

YORUMLAR 8
  • Yavuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Esnaf ve tüccar fiyatina zam yapar. Asgari ücretli gözü memura diker. Memuru zengin sanar. Hepimiz asgari ucretli olalim. Zengin hep zengin kalsın ama.
    Cevapla
  • Tamir Eden. 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimse kusura bakmasın memurların zam istemesine karşıyım. Elbetki sebepleri var. Son model araçları zenğin muhitlerde görürken şimdi memurların kapılarında görüyoruz. Sesleniyorum Sevgili memur kardeşlerimiz gavur arabası dolar euro alacagınıza gelin vatana sahip çıkın devlet hastanelerine muayene randevusu bile alamıyoruz. Ne oluyor çözemiyorum. Ali cengiz oyunları ayyuka çıkmış durumda. Benim gibi koyun çobanı görüyorsa bunları demekki Yüce Yaratıcının helakı yakındır.
    Cevapla
  • memur 2 yıl önce Şikayet Et
    memurun cebindeki para sana rahatsızlık vermiş galiba... asıl borç içinde yüzen memur, işçi ve tüm garibanların derdi seni rahatsız etseydi ya sen koyun çobanı olsaydın kendi işine bakardın burada ne işin var seni ilgilendirmiyor ki ....
    Cevapla
  • Zonguldaklı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunu önce, M E M U R S E N e bir söyleyin bakalım.
    Cevapla
  • buzz 2 yıl önce Şikayet Et
    bi soğuk su için
    Cevapla
  • Altay 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir memur olarak yüksek zam verilmesi hepimizi sevindirir. Lakin enflasyonu önlemez zamlar, asıl olan piyasanın firenşenmesi. Herkes dolar yükseldi, akaryakıta zam geldi diye istediği kadar fiyat artırıyor, bunun bir sınırı olmalı. Tarım bakanı dğnyada enflasyon var diyerek geçiştirmeye çalışıyor, Allaha şükür bir çok gıda ürününü kendimiz yetiştiriyoruz, ihracaat yapacaz diye iç piyasanın anasını ağlatıyorlar. İhracaata da kota getirilmeli. Ülkemizin ihtiyacının ğzeri ihraç edilmeli, yoksa işimiz çoook zor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle