Yeni düzenleme geldi! Posta ve kargo iadesinde ücret talep edilmeyecek

BTK, posta sektöründe alternatif teslimat modellerinin uygulanması yönünde hazırladığı yönetmelikte değişikliğe gitti. Buna göre esnaflar, vatandaştan iade alırken, hiçbir ad altında ilave ücret talep edemeyecek.

Yeni düzenleme geldi! Posta ve kargo iadesinde ücret talep edilmeyecek
Yeni düzenleme geldi! Posta ve kargo iadesinde ücret talep edilmeyecek
GİRİŞ 21.11.2021 13:14 GÜNCELLEME 21.11.2021 13:14
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), posta sektöründe alternatif teslimat modellerinin geliştirilmesi çalışması kapsamında başlatılan esnafa teslimat modelini yeniden düzenledi.

Çalışma kapsamında mahalle esnafı kargo teslim noktası yapılırken, dev kargo şirketleri bu sayede iş yükünü hafifletirken, esnafa da ek gelir imkânı yaratıldı.

ESNAF GEL-AL NOKTASI OLDU

Sabah'ın haberine göre yapılan düzenlemeyle daha önce posta gönderilerinin alıcısıyla teslimat noktası olarak esnafların hizmet verebilmesine imkan tanındı. Bunun için esnafların kargo şirketleri ile sözleşme imzalamaları gerekirken bugüne kadar 10 binlerce esnaf kargo şirketleri için teslimat noktası görevini üstlendi.

Ayrıca yine önceki düzenlemeyle posta gönderisinin alıcısıyla teslimat noktası olarak ilişki kuracak büyük site yerleşimlerinin yönetimi veya AVM ile plaza muhaberat yönetimi ile de sözleşme yapılabilmesine olanak sağlandı.

İADELER DE ARTIK ESNAFA OLACAK

BTK, şimdi de yaptığı düzenlemeyle gönderilerin iadesine ilişkin hizmetlerin de sözleşme yapılan esnaflar tarafından alınabilmesine karar verdi.

Böylece alternatif teslimat yöntemlerinin uygulanması sırasında sözleşme yaparak teslimat noktası olarak hizmet vermeyi kabul eden esnaf ile AVM ve plaza muhaberat yönetimi posta gönderisi alıcılarından teslimat hizmeti ile gönderi iadesine ilişkin hizmetlere yönelik ilave ücret talep edemeyecek.

YORUMLAR 14
  • Nil 2 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşıldı alışverişi kadınlar yapıyormuş,yorumları hep kadınlar üzerinden yapmışlar
    Cevapla
  • Adil 2 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyi istismar eden birileri bulunur ama, müşteri mağduriyeti cok daha fazla. Internette reklami yapilan , özellikle kiyafetlerin, gercekten ayni özelliklere sahip olduğunu gördünüz mü? Standart bir ölçü yok ki, 38 beden diyor, ya 42 ya 34 beden kalıbında geliyor, üstelik bunu elindekini bitirmek için kasıtlı yapıyorlar. Kullanamayacagimiz bir seye o kadar para ödemek zorunda mıyız. Nefret geldi internet alışverişinden. Bu hastaliktan en fazla menfaat sağlayanlar, uyduruk mallarını, insanlara geçirenler oldu. En azindan kargo parası ödeyecekler, iyidir.
    Cevapla
  • Şemseddin Sami 2 yıl önce Şikayet Et
    Müşteriye istediği malzemeyi gönderdik.. Kapıda ödeme diye müşteri vazgeçtim diye malzemeyi geri gönderdi..Kargo bedeli esnafın sırtına yüklendi..Demekki Kargo geri dönüşüm bedeli diye ücret dâhili fiyatı yansitacaksin...
    Cevapla
  • Ali Aktaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Müşteri kalitesine ve ciddiyetine göre puanlansin birdakine sembolik ücretler otomatik eklensin kişi daha düşünceli hareket edecektir yoksa herkes yapıyor mantığıyla sisteme yük biner...
    Cevapla
  • Faruk g. 2 yıl önce Şikayet Et
    Kadın bir elbise alacak, 37,38,39 beden olarak 3 tane sipariş ediyor. Kendine uyan 1 tanesini alıp diğerlerini iade ediyor. Kadının keyfi bu davranışının bedelini ise esnaf ödüyor.
    Cevapla
  • demir 2 yıl önce Şikayet Et
    bilip bilmeden boş konuşuyorsunuz. bir ürünün kar marjı yuzde kac haberin varmi. iade kargo ucreti kac lira haberin varmi. senin 60 liraya yolladigin bir elbise. e-ticaret te 6 liraya yollanır. yani karin yaninda devede kulak. yoksa o iş yapilirmi. konusuyorsunuz boş bos
    Cevapla
  • Konyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü aynı markanın beden ölçülerinde bile standart yok. İnternet satıcısı mağaza personel masrafı yerine bu tür masrafa da katlanmalı, ki zaten bir çok sitede iade ücretsiz
    Cevapla
  • BİR VATANDAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    misafir... o da almasın..alacaksa da iade etmeyecek şekilde iyice düşünsün..taşınsın kararını tam olarak verip alışverişini yapsın..
    Cevapla
  • Kemal 2 yıl önce Şikayet Et
    evet haklısın fakat elbise siparişi veren kadın daha haklı elbise geldi diyelim küçük geldi veya büyük veya yakışmadı bunun iadesi çok zor oluyor veya olmuyor neden sen para kazanacak diye kadın riske girsin
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yapılan haktır kardeş sonuçta satan kişiyi de düşünmek lazım
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    fiyat ona göre belirtirsin... içine iade ücret koyarak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle