Operasyon medyası görevde: Reuters'tan provokatif ekonomi analizi!

Son dönemlerde ekonomi üzerinden başlatılan yanıltıcı yorumlara kur lobisinin operasyon medyası da dahil oldu.

Operasyon medyası görevde: Reuters'tan provokatif ekonomi analizi!
Operasyon medyası görevde: Reuters'tan provokatif ekonomi analizi!
GİRİŞ 20.11.2021 21:41 GÜNCELLEME 20.11.2021 21:42
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Reuters'ta yayınlanan bir analizde Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye hedef alındı. Ekonomik dar boğaz algısı yapılan analizin esas amacı ise çok geçmeden anlaşıldı. Analizin ilerleyen bölümlerinde erken seçim algısı yaratıldı.

Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 15'e düşürmese yabancı basın kuruluşlarının da gündeminde yer aldı. Konuyu analiz eden basın kuruluşları arasında Reuters da yer aldı.

REUTERS OPERASYONA KALKIŞTI

Reuters, yayınladığı analiz ile adeta Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'ye karşı operasyona kalkıştı. Analizde TL'nin değer kaybı öne çıkarılırken, '2023 seçimleri ekonomik aklı en iyi kurma olabilir' yorumu yapıldı.

REUTERS'IN ANALİZİ BAŞKAN ERDOĞAN'I HEDEF ALDI

Ekonomi üzerinden Türkiye'nin istikrarına saldıran lobilerin esas hedefi ise Başkan Erdoğan. Analizde de bu açıkça gözler önüne serildi. Reuters'ın analizinde, Erdoğan iktidardayken herhangi bir geri dönüşün geçici olacağı değerlendirilmesine yer verildi.

ANALİZDE MUHALEFETİN DİLİ KULLANILDI

Ekonomik krizin Erdoğan'ın popülaritesini azalttığı algısını yayan analizde muhalefetin dili de kullanıldı ve erken seçime gidilebileceği belirtildi. Analizde ittifak ortağı MHP de hedef alındı. Analizde MHP'nin Erdoğan'ın yüzde 50'nin altına çektiği algısı servis edildi.

YORUMLAR 114
  • Recebali 2 yıl önce Şikayet Et
    Reisi yedirmeyiz canımiz yansada. Sabır. Geçecek
    Cevapla
  • B64 2 yıl önce Şikayet Et
    Faiz makul bir seviyeye gelene dek havlasınlar, cari açıkta biraz fazla verirse devamlı ,ondan sonra tadından yenmez olur, tabiiki içerdeki kalleşlerde biraz üretime destek verirse halkımızda bir nebze zararsız ziyansız bu işi bitiririz evvel Allah
    Cevapla
  • Armine 2 yıl önce Şikayet Et
    Kafir lobisi boş durmuyor
    Cevapla
  • O k u r 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi diyelim ki Erdoğan Batı karşıtı biri. Batı da doları onun için silah gibi kullanıyor. Peki bu Demirel, Ecevit Batıcı adamlardı onların yönettiği Türkiye'de dolar Erdoğan'la geçen yirmi yıla göre 1000 kat daha fazla artmıştı. Muhalefet şimdi o döneme dönelim diyor, kimse Erdoğan'dan önceki yirmi yılda dolar 160 TL.'den 1.600.00 TL.'ye çıkmıştı demiyor....
    Cevapla
  • Vanli 2 yıl önce Şikayet Et
    Doları chp düşürecek mi? CHP ancak ülkeyi düşürür. Azcık aklı mantığı olan chp ip hdp ve sp nin bir araya gelip ülkeyi yöneteceğine, ülke sorunlarını çözeceğine inanır mı? Ütopya değil burası Türkiye.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle