Bakan Dönmez'den heyecanlandıran doğal gaz paylaşımı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkali-2 kuyusuna ilişkin olarak önemli açıklamada bulundu. Bakan Fatih Dönmez, Türkali-2 kuyusunda günlük testte 650 bin metreküple rekor seviyeye ulaşıldığını duyurdu.

GİRİŞ 20.11.2021 16:46 GÜNCELLEME 20.11.2021 17:29
Bu Habere 125 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkali-2 kuyusu rezervuar-1 testinin günlük 650 bin metreküpe yükselen akışla devam ettiğini belirterek, "Karadeniz gazında 2023 hedefimiz açık ve net. Adım adım ilerliyoruz" dedi.

Bakan Dönmez, Twitter'daki hesabından, Karadeniz gazına ilişkin rerezvuar testi çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Türkiye'den petrol ve doğalgaz için yeni hamle! Erdoğan müjdeyi verdiTürkiye'den petrol ve doğalgaz için yeni hamle! Erdoğan müjdeyi verdi

Bakan Dönmez, 28 Temmuz'da Türkali-2 kuyusu rezervuar-2 ve rezervuar-3 testinin başarıyla tamamlandığına dikkat çekerek, "20 Kasım 2021; Türkali-2 kuyusu rezervuar-1 testi günlük 650 bin metreküpe yükselen akışla devam ediyor. Karadeniz gazında 2023 hedefimiz açık ve net. Adım adım ilerliyoruz" dedi. 

Bakan Dönmez, test çalışmasında çekilen videoyu da paylaştı.

540 milyar metreküplük dev keşif için Avrupa ülkesiyle anlaşıldı540 milyar metreküplük dev keşif için Avrupa ülkesiyle anlaşıldı

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 125
  • Mehmet keser01 2 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm farklı olmalı alternatif enerjiye yönelmek şart. Doğalgaz kömür Rusya nin tekelinde bundan vazgeçmemiz şart. İngilizler dünyanın en akıllı insanlari, denizin ortasına rüzgar santralleri yaptılar. Bizde yapalım
    Cevapla
  • Yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun her şartta daima ileri gidiyoruz maşallah. Kimse durduramaz bizi zamla dolarla ha gayret az kaldı bir kaç seneye çekilen çileler meyvasini verecek artık milletimizde görüyor ve anlıyor. Yanlizca bizden olamayanlar çamur atma derdinde onlarda kendi kendine konuşuyor işte.
    Cevapla
  • Kürşad Tigin 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkesini böyle virsey yapması zorlarina gidenlere inat 2023 de 24 de faturalara yansıdığı gün iktidardan özür dileyecekmi biz size inabmadik gaz dedik hakkınızı helal edin diycekmisiniz! Kimsenin zoruna gitmesin geliyor gelmekte olan merak etmeyin! Allah'ın izniyle bu doğalgaz ülkemizin ekonomisine kazandırılacak ben devletimize milletimize güvenimiz tam!
    Cevapla
  • bence 2 yıl önce Şikayet Et
    vaziyet alın gaza zam gelecek demekki bu haber çıktığına göre.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğal gaz çıkarma falan diye birşey yok, yıllardan beri aynı nakarat, maksat HALKIN GAZINI almak.
    Cevapla
  • AHMET YILDIRIM 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizin arzunuz o galiba size rağmen bu ülke ilerliyecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle