Bakan Pakdemirli güvence verdi: Gıda stokları yeterli

Geçen hafta şekerle ilgili bir arz problemi varmış gibi bir konu oluşturulmaya çalışıldığını belirten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sektörde arz fazlası olduğunu söyledi.

Bakan Pakdemirli güvence verdi: Gıda stokları yeterli
Bakan Pakdemirli güvence verdi: Gıda stokları yeterli
GİRİŞ 20.11.2021 14:52 GÜNCELLEME 20.11.2021 14:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Pakdemirli, “Türkiye’nin gıda stokları yeterli. Türkiye’de kimse gereksiz yere gıda stoklarıyla alakalı spekülasyon yapmaya kalkmasın. Elbette gıda fiyatlarıyla ilgili ciddi bir artış var. Bu artışın ana sebeplerinden bir tanesi, yurt dışı fiyatlarında çok ciddi bir tırmanış var” dedi.

Osmaniye’de Sektör Toplantısına katılarak bir konuşma yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bazı gıdalarda sıkıntı olduğuna ilişkin iddialara yanıt verdi. Pakdemirli, şunları söyledi:

Gıda stokları yeterli

“Türkiye’nin gıda stokları yeterli. Yani Türkiye’de kimse gereksiz yere gıda stoklarıyla alakalı spekülasyon yapmaya kalkmasın. Geçen hafta içerisinde şekerle ilgili sanki bir arz problemi varmış gibi bir konu oluşturulmaya çalışıldı. Bugün itibariyle tüm şeker fabrikaları arzına devam etti. Sektörümüzde arz fazlası var. Hatta fazla olan arzın önemli bir kısmı da ihraç ediliyor. Pandeminin başından beri Türkiye güçlü üretim altyapısı gıda sanayi ve perakende sektörleriyle beraber hiçbir problem yaşamadı. Bundan sonrada inşallah tüketicimize hiçbir problem yaşatmıyor olacağız.

Gıda fiyatlarında ciddi bir artış var

Elbette gıda fiyatlarıyla ilgili ciddi bir artış var. Bu artışın ana sebeplerinden bir tanesi yurt dışı fiyatlarında çok ciddi bir tırmanış var. Birkaç misline çıkan fiyatlar var. Tüm dünyadaki gelişmiş ülkelerde dahil olmak üzere gıda fiyatlarındaki artış tüm dünyanın ana gündemine oturmuş durumdadır.”

Artan yem fiyatlarına da dikkat çeken Bakan Pakdemirli, “Yem fiyatlarında da çok ciddi bir artışla karşı karşıyayız. Bunu bir nebzede olsun özellikle besicimizi koruyabilmek amacıyla da Toprak Mahsulleri Ofisi olarak yem ham madde satışlarına Temmuz ayında başladık. Büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı sektörlerine uygun fiyatlı yem ham maddesi teminine başladık. Bunları yem sanayine uygun fiyatlı veriyoruz. Buğday, mısır ve arpa bu üç ürünü hem sanayiye hem de besiciye tedarik ediyoruz. Şu ana kadar 3 milyon 7 ton hububatı arz ettik. Maliyetlerde de en 2-3 milyarlık bir maliyetin önüne geçtik” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • böyle 2 yıl önce Şikayet Et
    arz fazlası var ama pahalılıktan millet alamıyor. ne oluyor peki o fazlalıklara?
    Cevapla