Avukatlık asgari ücret tarifesi belirlendi

Avukatlara hukuki yardımlar, davalar, yürütülecek iş ve işlemler karşılığında ödenecek yeni ücretler belirlendi.

Avukatlık asgari ücret tarifesi belirlendi
Avukatlık asgari ücret tarifesi belirlendi
GİRİŞ 20.11.2021 11:54 GÜNCELLEME 20.11.2021 11:56
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye Barolar Birliği tarafından hazırlanan yeni avukatlık asgari ücret tarifesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İLK BİR SAAT 675 TL OLDU

Buna göre, büroda sözlü danışmanlıkta ilk bir saat için 675, takip eden her saat için 405 lira, çağrı üzerine gidilen yerde sözlü danışmanlıkta ilk bir saate kadar 1405, izleyen her saat için 695 lira, her türlü dilekçe, ihbarname, ihtarname ve protesto düzenlenmesinde 1030, kira sözleşmesi ve benzeri belgelerin hazırlanmasında 1350, tüzük, yönetmelik, miras sözleşmesi, vasiyetname, vakıf senedi gibi belgelerin hazırlanmasında 4 bin 100 lira avukatlık ücreti alınacak.

ULUSLARARASI DAVALARDA 24 BİN TL

Uluslararası yargı yerlerindeki duruşmasız işlerde 13 bin 875, duruşmalı işlerde 24 bin lira avukatlık ücreti ödenecek.

AĞIR CEZALARDA 10 BİN 250 TL

Ceza soruşturma evresindeki işler için 1550, sulh hukuk mahkemelerindeki davalar için 2 bin 175, sulh ceza ve infaz hakimliklerinde takip edilen davalar için 2 bin, asliye mahkemelerindeki davalar için 5 bin 100, ağır ceza mahkemelerindeki davalar için 10 bin 250 lira avukatlık ücreti alınacak.

YARGITAY DAVALARI İÇİN 7 BİN 425 TL

Yargıtay'da görülen ilk derece davalar için 7 bin 425 lira, Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay'da temyiz yoluyla görülen işlerin duruşması için 3 bin 815 lira avukatlık ücreti ödenecek.

Tarifeyle diğer yargı yerlerindeki iş ve işlemler ile diğer hukuki yardımlar karşılığında ödenecek ücretlerde de belirli oranlarda artış yapıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Ama vergiyi asgari ücretten öderler. Bugün milletin yaşadığı hukuksuzluğun bir kısmında bunların eli var. Örn: icradan aracın satılığa çıksın,hemen satmazlar hem yedieminde aracını bekletirler,çürütürler,park borcunu artırırlar; hem de bu arada bankaya olan borcun faiz yükünü artırırlar. Bu arada milli sermaye(araçlar) de heba olur.Bu arada asgari ücretten ödedikleri verginin sebebi olan gelirlerini artırırlar da artırırlar. İşte bunlar bu ülkede hukuk dağıtırlar.
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücret tarıfeleri resmı olarak tekellesme demek, bu uygulama serbest tıcarete gırmıyor, tıcarette ıster hızmet ıster mal olsun aynı statude ıslem gormelı, en kısa surede kaldırılmalı. tıcarette de hızmet satısı var, sadece avukat ve muhasebecılere saglanan bu özerkliği diger hizmet satısı yapan sektorlerde de ıstıyoruz, bu ucetın altında makbuz kesemem deyıp cıkıyorlar işin içinden. diğer hizmet sektörleri ne olacak(temızlıkcı,tamırcı,doktor, vs..). bu haksızlığa son verılmelı bır an once. Anayasa mahkemesıne dava açalım topluca
    Cevapla
  • Deli Dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Fatura kesiliyor mu?
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücret tarifeleri uygulanan bu sektörlerde tekelleşme demektir. hükümetin bir an önce bu asgari ücret kavramından vazgeçilmesi için gerekli düzenlemeleri yapması gerekmektedir.
    Cevapla
  • KIRKİKİ 2 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizde asgari ücret demirçelikte çalışanlarada aynı belediye çalışanınada aynı biz demir çelikte çalışıyoruz atölye çalışanı olaral gösteriliyoruz yıpranma payımız yok
    Cevapla