Memur-Sen'den son dakika 3600 ek gösterge açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge sürecinin tüm kamu görevlilerini memnun etmesi için ellerinden gelen tüm gayreti ortaya koyacaklarını söyledi.

Memur-Sen'den son dakika 3600 ek gösterge açıklaması
Memur-Sen'den son dakika 3600 ek gösterge açıklaması
GİRİŞ 19.11.2021 17:02 GÜNCELLEME 19.11.2021 17:03
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Eğitim-Bir-Sen Tekirdağ Şubesinin, Süleymanpaşa ilçesi Hürriyet Mahallesi'ndeki hizmet binasının açılış törenine katılan Yalçın, yaptığı konuşmada, memurların haklarını bundan sonra da savunmaya devam edeceklerini belirtti.

Yalçın, 3600 ek gösterge konusunun gündemde olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti: "Bu konuda Memur-Sen'in katılımıyla, tüm kamu görevlilerini memnun etme noktasında, ek gösterge sistematiğindeki omurga bozukluklarını düzeltme noktasında önemli bir süreci işleteceğiz, elimizden gelen tüm gayreti ortaya koyacağız. Sözleşmelilere ilişkin 520 bini bulan ve 39 mevzuat üzerinden konumlandırılan ama bir türlü huzur bulamadığımız, çalışma barışını bozan bu skalayı düzeltmek için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz."

Öğretmenlik meslek kanunu talebi

Yalçın, öğretmenlik meslek kanununu da 3 yıldır gündemlerinde tuttuklarını ifade etti. Eğitim 2023 Vizyonu ve 11. Kalkınma Planı'nda konuya ilişkin çok önemli cümleler kurulduğunu anlatan Yalçın, "3 yıldır askıda bekleyen bu vaadin icraata dönüşmesi noktasında 81 ilden örgütlü teşkilatımızla sahadan bir etkinlik yaparak muhataplarımıza sesimizi duyurmaya çalıştık. Hafta sonu Türkiye buluşmamıza teşrif eden Sayın Cumhurbaşkanımıza da bizzat beklentimizi ileterek bir kez daha kamuoyuyla buluşturmuş olduk." diye konuştu.

Kariyer sisteminin meslek kanununda olması, idareciliğin profesyonel alan şeklinde tasarlanması gerektiğini vurgulayan Yalçın, atama, terfi, mesleki alım ve mesleki yetiştirme gibi tüm süreçlerin bütüncül bakış açısıyla bu kanunda olmasını istediklerini dile getirdi.

Yalçın, avukatlara ilişkin kanun olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: "Özelde, kamuda çalışan tüm avukatlar bu kanun üzerinden muamele görüyorsa, eğitim kitlesinin içinde önemli yer tutan öğretmenlerin meslek kanunu olmaması, mesleğin kariyer meslek olmaması asla kabul edilemez. Bu anlamda beklentimiz yerine gelsin diye bekliyoruz. Sözleşmeli, kadrolu, ücretli öğretmenlik gibi bu anlamda mesleğin dağılarak ve çeşitlenerek yürüdüğü bu zeminin derlenip toparlanması, mesleğe bir kariyer meslek olarak bakılması ve hepsinin bir arada toparlanması için özellikle meslek kanununu istiyoruz."

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde hükümetleri tarafından öğretmenlerin hep desteklendiğini ve bunun devam edeceğini belirtti.

Yel, 3600 ek gösterge konusuna değinerek, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bunun farkında olduğumuzu çeşitli platformlarda dile getiriyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma Bakanımız Sayın Vedat Bilgin tarafından da tekraren ifade edildiği üzere, öğretmenlerimizin ve diğer memurlarımızın bizlerden beklenti içerisinde oldukları özlük haklarının yükseltilmesiyle ilgili en kısa sürede hayata geçeceğini düşündüğümüz güzel günler bizleri bekliyor. Biz verdiğimiz sözü tutarız, bunu da inşallah tutacağız. Ve siz değerli kamu görevlilerimizin özlük haklarının daha da iyi olabilmesi için, kalkınan, gelişen Türkiye'den hak ettiğiniz refah payını alabilmeniz için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz."

Dua okunmasının ardından kurdele kesilerek hizmet binasının açılışı yapıldı. Yalçın, daha sonra Tekirdağ Sivil Toplum Platformu temsilcileriyle basına kapalı görüştü.

YORUMLAR 9
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Tüm dünyada insanların okuduğu okul ne kadar önemli olduğunu herkes bilmelidir.TÜM memurlara da okudugu okula göre verilmesi daha uygun olacaktır.esitlik budur.hemsire,imam vb.ayirimi huzursuzluğa yol açar.bu nedenle doktora yapana ayrı master mezunu memura ayrı lisans mezunu olana ayrı önlisans mezunu na ayrı lise ve ortaokul mezunu a ayrı eşit miktarda gösterge verilmesi daha uygun olacaktır bu sorun kökten çözüm bulur.baska türlü olmaz .
    Cevapla
  • Teknik 2 yıl önce Şikayet Et
    3600 Tekniker ,kimyager,biyolog kısacası yüksek okul,üniverste mezunu tüm memurlara verilmeli ,mühendis 3600 tekniker ,kimyager,biyolog 2200 olmaz aynı işi yapıp farklı maaş farklı ek gösterge olmaz biz hakkımızı istiyoryuz bakanlıklarımız ve yetkili ,yetkisiz sendikalarımız bu konu üstüne yoğunlaşmalı
    Cevapla
  • Ram 2 yıl önce Şikayet Et
    En büyük desteğin sen ve sendikan bizden uzak durman senin yakın olduğun tek yer bellidir.
    Cevapla
  • Vatan13 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis sahneye cıktıgı gunden berı ak sevdamız vatan sevdası gıbı devam edıyor ama 1/4 derecesıne duşen çalışan ve emeklı olanlar yuksek okul unv mezunları hepsı kapsamalı yoksa adaletsızlık olur ve bizlerıde kusturmeyınz emeklılerden selam ve dua ıle
    Cevapla
  • reisçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Aldığım duyuma göre 3600 vermedikleri memur kesimini, 2200 den 3000 ek göstergeye çıkartacaklarmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle