DİSK, asgari ücret talebini açıkladı

DİSK, 2022 yılı asgari ücret önerisini net 5 bin 200 TL olarak açıkladı. DİSK'in açıklamasında en düşük emekli aylığının da asgari ücret düzeyine çıkarılması talep edildi.

GİRİŞ 19.11.2021 13:31 GÜNCELLEME 19.11.2021 13:48
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 2022 yılı için asgari ücret talebini düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.

DİSK Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, "Asgari ücret sürecinde bütün emek örgütlerinin ortak bir tutum alması ve ortak politikalarla asgari ücret mücadelesi yürütmesinin son derece önemli olduğunu biliyoruz.

Bu çerçevede geçmiş yıllarda DİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ tarafından açıklanan asgari ücrete ilişkin politikaların arkasında olduğumuzu bir kez daha açıklıyor ve bu yıl da benzer bir ortak tutumun son derece yararlı olacağını düşünüyoruz" dedi.

YORUMLAR 35
  • Ahmet özyılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    En düşük emekli maaşı asgari ücret olmalıdır. .
    Cevapla
  • baykarturk 2 yıl önce Şikayet Et
    senede 3 kez enflasyon oranında( gercek oran ozellikle gida ve giyim) zam yapilsin hem patronlar bir anda zorlanmaz hemde asgari ucretli emekli enflasyona ezilmez şuan en dusuk asgari 4200 emeklide 3200 tl olmalı yetmez ama en az bu olmali
    Cevapla
  • Uygar korkmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    biliyoruz kolay değil ama artık devletin bu işe bir el atması lazım.. özellikle akparti seçmeni garip guraba enflasyon altında can çekişiyor. Her seçimde canını dişine takan bu millet tanklara bedenini siper eden bu toplum. Korkarım ki bu defa 2023 de sandığı boş bırakacak. Yazık olacak onca emeğe. Cumhur başkanının bu gerçeği görmesi lazım. Devleti omuzlarında taşıyan bu milletin artık takati kalmadı. Bu millet düşerse devlet düşer
    Cevapla
  • Güven 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz memursunuz galiba işçi olabilirsiniz istiyorsanız buyrun size engel olan yok.
    Cevapla
  • Oflu 2 yıl önce Şikayet Et
    Disk=kaos, hainlik demek. Asgari ücret 5.000 TL olsa bile işveren asgari ücret zammından fazla zam yaparak kendini kurtaracak. Olan yine emekliye ve maaşlı çalışanlara olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle