Son dakika haberi :Kamu bankalarından faiz indirimi

Son dakika haberi: Kamu bankaları, kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 100 baz puana kadar değişen oranlarda indirime gitti.

GİRİŞ 19.11.2021 11:05 GÜNCELLEME 19.11.2021 11:05
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 100 baz puan indirerek yüzde 15'e düşürdü. Kararın arkasından kamu bankaları da harekete geçti.

KAMU BANKALARI DA İNDİRİME GEÇTİ

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) dünkü faiz indirimi kararının ardından kamu bankaları da kredi faiz oranlarını düşürdü. Gelen son dakika bilgisine göre bugün itibarıyla kamu bankaları, kurumsal kredi faiz oranlarında 100 baz puana kadar indirim yaptı.

Konut kredilerinde de indirime giden kamu bankaları, sıfır konutlar için kredi faiz oranlarını, bugünden geçerli olmak üzere 1 milyon TL altı tutarlarda yüzde 1,20'ye, 1 milyon TL üzerindeki tutarlarda ise yüzde 1,29'a düşürdü.

Kamu bankaları 25 Ekim'de de kurumsal ve konut kredi oranlarında indirime gitmişti.

GÖZLER ÖZEL BANKALARDA

Kamu bankalarından sonra gözler özel bankalara çevrildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 83
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Icerde ki faizci .tefeciler .devleti ve milleti .bankalarla soyuyor ..ve faiz icinde faiz alıyor ...dolarlada abd .soyuyor ...buna dur deyip .hepsini ...bitirecek irade reiste ve ...gerçek ....türk milletinde var
    Cevapla
  • seldur 2 yıl önce Şikayet Et
    Faiz 1 puan indi fakat başvuranlara kredi yok deniyor.
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Faiz sıfır olsa bile yarım trilyondan aşağı ev yok nasıl olacak bu iş
    Cevapla
  • emre19 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nihayetinde Faiz belasından,kurtuluyor. Çalışmadan para kazanılmasını bu millete bir meziyetmis gibi öğretip, milleti adeta haram yemek zorunda bıraktılar. Parayı ne kadar değişik imkanlarda yatırım yapar çalışırsan o kadar gelişir. Buyursun Faiz ne yapar tefeciyi büyütür.
    Cevapla
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Konut kredilerinde faiz indirimi yapılmasın yurdum insanını müteahhit kapakları sömürmesin. Allah sömürü zihniyetiyle hareket edenlerin belasını versin.Yeryüzünde bizim Türk insanı kadar fırsatçı insan varımdır acaba?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle