Kanadalı şirket Trakya gazı için ortak arıyor

Türkiye’de faaliyet gösteren Kanadalı enerji şirketi Valeura'nın Üst Yöneticisi Sean Guest, Trakya bölgesinde buldukları doğal gaz çalışmalarına ilişkin, "Umarım 2022'de yeni bir ortakla sondaj operasyonlarına geri döneriz" dedi.

Kanadalı şirket Trakya gazı için ortak arıyor
Kanadalı şirket Trakya gazı için ortak arıyor
GİRİŞ 18.11.2021 12:04 GÜNCELLEME 18.11.2021 12:04
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Türkiye’de faaliyet gösteren Kanadalı enerji şirketi Valeura'nın Üst Yöneticisi Sean Guest, şirket tarafından Trakya bölgesinde gerçekleştirilen sondaj operasyonları ve test çalışmaları için bugüne kadar 100 milyon dolardan fazla yatırım yapıldığını belirterek, "Bu yatırımlar ve çalışmalar sonucunda edindiğimiz bilgi birikimi ve tecrübe ile tüm verileri entegre ederek daha yüksek başarı şansı olan yeni sondaj alanları tanımladık. Umarım 2022'de yeni bir ortakla sondaj operasyonlarına geri döneriz." dedi.

Guest, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şimdiye kadar yaptıkları çalışmalar neticesinde Trakya havzasında kayda değer miktarda doğal gaz olduğundan emin olduklarını söyledi.

Mevcut kuyularda gerçekleştirilen üretim testlerinde sürdürülebilir ticari gaz akışına henüz ulaşamadıklarını aktaran Guest, Kuzey Amerika'daki deneyimlerine dayanarak, ticari gaz akışı sağlanabilecek alanların ortalama olarak 10 kuyu açılması sonucunda daha iyi anlaşılacağının ve netleşeceğinin altını çizerek, "Yeni sondaj alanlarımızı belirledik, 2020'nin başında projeyi ortak olarak yürüttüğümüz partnerimiz Equinor’un ortaklıktan ayrılması sebebi ile yeni ortaklık arayışı içerisindeyiz." diye konuştu.

100 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPILDI

Guest, son 2 yılın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19), küresel ekonomi ve düşük gaz fiyatları nedeniyle çok zor geçtiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ancak Avrupa'da son dönemde yaşanan gaz arz sorunları ve fiyatlardaki keskin artış, büyük potansiyele sahip gaz bölgelerine ilgiyi artırıyor. Trakya bölgesinde gerçekleştirilen sondaj operasyonları ve test çalışmaları için bugüne kadar 100 milyon dolardan fazla yatırım yaptık. Bu yatırımlar ve çalışmalar sonucunda edindiğimiz bilgi birikimi ve tecrübe ile tüm verileri entegre ederek daha yüksek başarı şansı olan yeni sondaj alanları tanımladık. Umarım 2022'de yeni bir ortakla sondaj operasyonlarına geri döneriz."

HÜKÜMET ÇALIŞMALARA DESTEK VERİYOR

Türkiye'deki yatırımları konusunda her zaman heyecanlı olduklarını dile getiren Guest, "Hem hükümet hem bölgesel yönetimler çalışmalarımıza destek oluyor. Doğal gaz ithalat rakamları ve fiyatları göz önünde bulundurulduğunda, Trakya'da büyük bir yerli gaz kaynağına sahip olmanın ne kadar önemli bir proje olacağının da farkındayız." ifadelerini kullandı.

Şirket daha önce yaptığı açıklamalarda Trakya'da büyük bir gaz rezervi bulduklarını ve bu potansiyeli gaz akışına çevirmek için çalışmaların sürdürüleceğini duyurmuştu.

Valeura'nın hisseleri Kanada ve İngiltere'de çeşitli borsalarda işlem görüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • Tuğşad 2 yıl önce Şikayet Et
    Yabancılara kaldıysak o iş zor.Çıkmaz betonlanır,Sıhaya kamera motor satmayan kanada değilmi? hala neden bunlrdan medet umulur.
    Cevapla
  • Sınır 2 yıl önce Şikayet Et
    Odun dönemi bitti.kömür dönemi başladı bitiyor.sonra petrol dönemi sonra gaz dönemi sonrada yenilenebilir enerji dönemi başlıyor.ama bizde nedense biten dönemden sonra heryerdekömür çıktı.petrol sona ererken biz ona ulaşacağız.
    Cevapla
  • Kenan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ortak belli, Bill Gates boşuna mı Trakya'da binlerce dönüm yer aldı.
    Cevapla
  • hakan aksel 2 yıl önce Şikayet Et
    Haaa şimdi anlaşıldı dedeağaçta ki yığınak in sırrı önce çatışma çıkar oldu bitti bir baskınla gelip Trakya ya çökmek zaten ABD arkasında ve bu tarafa iteliyor çok dikkatli tedbirli ve tetikte olmak lazım
    Cevapla
  • Kepir 18 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeterli değil dediği yerlere onlar gidince biz Bi daha bakalım Diyarbakırda abd nin fransanın yetersiz diye beton döktüğü kuyulardan petrol fışkırıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle