Dev altın projesine ÇED onayı çıktı! Aralık'ta faaliyete geçilecek

GÜBRETAŞ Maden Yatırımları AŞ tarafından Bilecik'in Söğüt ilçesindeki maden işletme ruhsatı dahilinde yer alan Söğüt Altın Madeni Projesi'nin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) onay süreci tamamlandı.

GİRİŞ 18.11.2021 10:15 GÜNCELLEME 18.11.2021 10:51
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

GÜBRETAŞ'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, onay sürecinin tamamlanmasıyla aralık ayı içerisinde inşaatlara başlanacağı bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bağlı ortaklığımız GÜBRETAŞ Maden Yatırımları AŞ tarafından Bilecik ili, Söğüt ilçesi sınırları içerisindeki 82050 nolu maden işletme ruhsatı dahilinde yer alan Söğüt Altın Madeni Projesi'nin gerçekleştirilebilmesi için, 25.02.2021 tarihinde Çevresel Etki Değerlendirmesi başvurusunun yapıldığı daha önce duyurulmuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 17 Kasım 2021 tarihinde Söğüt Altın Madeni Kapasite Artışı Projesi ile ilgili olarak 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu' kararı verilmiş olup böylece proje ile ilgili ÇED onay süreci tamamlanmıştır. Bu karar sonrasında 2021 yılı aralık ayı içerisinde Söğüt Altın Madeni sahasında inşaat faaliyetleri başlayacaktır."

YORUMLAR 17
  • Gercek 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar altınimiz var fakir durumdayiz
    Cevapla
  • Necdet 2 yıl önce Şikayet Et
    Gübretaş'ın kim olduğunu bilmiyorsanız lütfen iş olsun diye yorum yapmayın. Gübretaş Türkiye Tarım Kredileri Kooperatifinin firmasıdır ve zaten devletindir. O arazide Tarım kredi kooperatifinin malıdır. Konu altının çıkartılması değil Osmanlı'nın mirası olan güzel Söğüt'ümüzün buradan pay alması ve ilçenin kalkınmasıdır. Mesele budur. Haydi başkanım sizi tanımıyoruz ama önemli değil inşaALLAH bir şeyler yaparsınız.
    Cevapla
  • İsimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Çevreye zarar verecek bence bulunmasın
    Cevapla
  • keamu 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun.
    Cevapla
  • Haluk 2 yıl önce Şikayet Et
    bu yeni zamlarin habercisi bence
    Cevapla
  • Afşin bey 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz zaten herşeye karşı çıkan bir grup sefilsiniz. Devlet kendi imkanlarıyla yapsa rte kendine yapıyor diyorsunuz, özel şirketlere yaptırınca bak zengin ediyor diyorsunuz. Lan siz ne ayaksınız. Doğalgaz çıksa sevinmez, iha siha üretilse pkk için ağlar, yerli araba çıksa aha vergi geldi dersiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle