Türkiye'den petrol ve doğalgaz için yeni hamle! Erdoğan müjdeyi verdi

Başkan Erdoğan, 'Sondaj filomuza, 4'üncü gemimizi de ekledik. 7. nesil olarak adlandırılan, en modern, en son teknolojiyle sahip, ilk defa bizim kullanacağımız sıfır, bir gemidir. Dünyada bu geminin sınıfında toplam 5 gemi bulunuyor.' dedi.

Türkiye'den petrol ve doğalgaz için yeni hamle! Erdoğan müjdeyi verdi
Türkiye'den petrol ve doğalgaz için yeni hamle! Erdoğan müjdeyi verdi
GİRİŞ 17.11.2021 13:58 GÜNCELLEME 17.11.2021 18:37
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan doğal gaz sondaj çalışmalarıyla ilgili ise yeni bir müjdeyi duyurdu.

Başkan Erdoğan, "Sondaj filomuza dördüncü gemimizi de ekledik, bu gemi diğerlerinden farklı olarak yedinci nesil olarak adlandırılan en modern, en son teklonoji ile donatılmış, ilk defa bizim kullanacağımız gemidir. Yeni gemimizle denizin 3665 metre derinliğine kadar sondaj yapabileceğiz." dedi.

Başkan Erdoğan'ın açıklamasının detayları şöyle:

"SONDAJ FİLOMUZA DÖRDÜNCÜ GEMİMİZİ DE EKLEDİK"

Türkiye halen 3 derin deniz sondaj gemisi ve 2 sismik araştırma gemisiyle Akdeniz'de ve Karadeniz'deki arama, sondaj çalışmışlarını sürdürüyor. Sondaj filomuza dördüncü gemimizi de ekledik. Üstelik bu gemi diğerlerinden farklı olarak yedinci nesil olarak adlandırılan en modern, en son teknolojiyle donatılmış, ilk defa bizim kullanacağımız sıfır, yeni bir gemidir. Dünyada bu geminin sınıfında toplam 5 gemi bulunuyor. Birine de biz sahibiz. Boyu 238 metre, eni 42 metre olan yeni gemimizle denizin 3665 metre derinliğine kadar sondaj yapabileceğiz. Hamdolsun artık sahip olduğumuz büyük sondaj filosuyla ülkemiz sınırları dışında da faaliyet gösterecek bir kapasiteye ulaştık. Ülkemize kazandırdığımız son teknolojiye sahip yeni gemimizin ülkemize, milletimize, enerji sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum.

BAKAN DA TWİTTER'DAN DUYURDU

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Gemimizin alınmasında büyük emekleri geçen Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Karadeniz gazını 2023'e yetiştirmek için 7/24 ter döken tüm çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum." ifadesini kullandı.

Paylaşılan infografikte, 238 metre uzunluk, 42 metre genişlik ve 68 bin gross ton ağırlığındaki geminin 12 bin 200 metre maksimum sondaj derinliğine sahip olduğu kaydedildi.

7. nesil üstün teknolojiye sahip dördüncü sondaj gemisinin maksimum operasyon derinliğinin 3 bin 600 metre, kule yüksekliğinin 104 metre ve mürettebat kapasitesinin ise 200 kişi olduğu bilgisi paylaşıldı.

YORUMLAR 35
  • Öğretmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Aslında verilerde hata var. Groston adına benzer şekilde bir birim değildir. Aslında hacim ölçü birimidir. Bir gemideki bütün kapalı alanların hacmi anlamına gelmektedir. Kaynak 9. Sınıf milli eğitim bakanlığı basimi fizik kitabı.
    Cevapla
  • Duyarlı 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah altın ve dövizin yükselişini durdurmak için de bir hamle olur.
    Cevapla
  • Abdülbaki Yeşil 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim yâr ve yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • İstanbul 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD yi örnek alıyor her işimizde 50 milyon kişisi sokakta yaşıyormuş Bizde de yaklaşık 10 milyon sokakta yaşaması lazım O zaman abd yi yakalarız eko normale Gelirmi acaba
    Cevapla
  • kamil. 2 yıl önce Şikayet Et
    reis akdenizde karadenizde petrol doğalgaz arama ülkenin sihasinı ihasını savunma sanayini gelistirme 5 400 alma ülkene bir çivi çakma eski hükümetlergibi kafirler ne derse onu yap bak ozaman ne dolar çıkar ne başka olaylarla karsı karsıya kalırsın bu millette nankörlük oldukça senin işin zor sen bunlara bol bol heykel yap
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle