Türk-İş, Hak-İş ve DİSK, asgari ücret gündemiyle toplandı

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK, 2022'de geçerli olacak asgari ücretle ilgili görüş alışverişinde bulunmak için bir araya geldi.

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK, asgari ücret gündemiyle toplandı
Türk-İş, Hak-İş ve DİSK, asgari ücret gündemiyle toplandı
GİRİŞ 17.11.2021 13:31 GÜNCELLEME 17.11.2021 16:24
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın çağrısı üzerine Türk-İş Genel Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Türk-İş Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat katıldı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantıda genel başkanlar, 2022'de geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi sürecinde izlenecek yol haritasını görüşerek bu süreçte temel alınacak ilkeler konusunda teknik düzeyde çalışmalar yapılmasını kararlaştırdı.

GÖRÜŞMELER ARALIKTA BAŞLAYACAK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmalarına aralık ayının ilk haftasında başlayacak.

İşçi tarafını Türk-İş'in, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) temsil ettiği Komisyon, aralık ayı sonuna kadar yapacağı dört toplantıyla yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleyecek.

Asgari ücret mevcutta brüt 4 bin 203 lira 56 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak uygulanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Ender 2 yıl önce Şikayet Et
    Şuan çalıştığım fabrika deyim yerinde ise para basıyor 4 tane fabrikası var ve yurt dışına çalışıyor gebzenin büyük firmalarından birtanesi ama gel gelelim işçiye zırnık koklatmıyor devlet asgari ücreti 5000 bin yapsa bile bu işveren açlar kabul etmiyor ama biz çalışanlar birlik olsak bir iki gün makina kapatsak bak bakalım bizim istediklerimizi nasıl yapıyorlar
    Cevapla
  • Hasanbb 2 yıl önce Şikayet Et
    Vergi muafiyetli 5000 lira olmalı.Empati yapsınlar artık.istNbulda en kötü ev 1500 lira kira,elektrik,su,doğalgaz,telefon,aidat derken 3000 lira sabit giderlerle ay başlıyor.kalan parayla işçi nasıl geçinsin.5 bin açlık sınırıdır.o sendika ağaları bilmez bunları ve 3,500 lirayı telefuz ettirip 4 bini başarı diye lanse edecekler.Yazıktır işçilere haksızlıktır.çözüm vergisiz 5000 ve her ay enflasyon oranında iyileştirme.480 $ bu devlet içinde,patron içinde biyük para değil! Bizde işçi çalıştırıyoruz 5000 lirasa ısrarcıyım!
    Cevapla
  • ismsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    İşçi çalıştırıyorsn verebilirsin sen şuandada 5000 neden vermiyorsun?Devletin belirlediği alt sınır suan 2825 tl.Ver 5000 tutanmı var seni
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    aman ne toplantı çay kahve yemek hadi 1 hafta sonra bi daha toplantı
    Cevapla
  • cevdet 2 yıl önce Şikayet Et
    hesap basit 410 dolar artı vergi muafiyeti 4500 tl net 12 ay sabit olmalı vergi dışı olmalı asğari ücret
    Cevapla
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Yağmur gibi zamlar 1 yıldır yağıyor siz neden aralığı bekliyorsunuz 1 ay önceden yapın maaş zammı ı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle