Lagarde'dan enflasyon için karamsar tahmin

ECB Başkanı Lagarde, enflasyonun düşmesinin öngörülenden daha uzun zaman alacağını söyledi.

Lagarde'dan enflasyon için karamsar tahmin
Lagarde'dan enflasyon için karamsar tahmin
GİRİŞ 15.11.2021 14:49 GÜNCELLEME 15.11.2021 14:58

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Euro Bölgesi'nde yüksek enerji fiyatları ve tedarik zinciri darboğazlarının etkisi ile yükselen enflasyonun düşmesinin daha uzun zaman alacağını söyledi.

Avrupa Parlamentosu Ekonomik İşler Komitesi'nde konuşan Lagarde, "Arz sıkıntılarının ne kadar devam edeceğinin belirsiz, daha aylarla devam etmeleri ve ancak 2022 içinde kademeli olarak azalmaları büyük olasılık. Bunun sonucu olarak enflasyonun gelecek yıl yavaşlayacağını öngörmeye devam ediyoruz. Ancak düşüş orjinalde beklediğimizden daha uzun zaman alacak" değerlendirmesini yaptı.

Euro Bölgesi'nde GSYH'nın salgın öncesi seviyeyi bu yıl sonuna doğru aşacağını öngörmeye devam ettiklerini de belirten Lagarde, "Büyüme ivmesi arz darboğazları ve enerji fiyatlarında artışın etkile ile bir miktar yavaşladı. Toparlanma devam ettikçe ve arz darboğazları bittikçe mal ve hizmetler üzerinde fiyat baskısının düşmesini bekleyebiliriz. Enflasyonun geleceak yıl yavaşlamasını bekliyoruz" diye konuştu.