TÜRKŞEKER: Şekerde herhangi bir arz problemi yok

TÜRKŞEKER çeşitli basın organlarında çıkan şekerde arz problemi olduğuna dair iddiaların doğru olmadığını söyledi. Şirket "Herhangi bir arz problemi bulunmamaktadır" açıklaması yaptı.

GİRİŞ 15.11.2021 10:41 GÜNCELLEME 15.11.2021 11:03
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

TÜRKŞEKER'den yapılan yazılı açıklamada, 2021-2022 yılı üretim döneminde yaklaşık 400 bin ton şeker üretildiği, bu miktarın kooperatif ve özel sektör fabrikalarının üretimiyle birlikte toplamda 1 milyon 150 bin ton civarında olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Herhangi bir arz problemi bulunmamaktadır. Piyasada bazı firmaların fiyatları yükselterek ürün satmalarından dolayı böyle bir ortam oluşmuştur" denildi.

YORUMLAR 5
  • ihsan kastamonu 2 yıl önce Şikayet Et
    pancar üretiminde uygulanan koto yükselsin veya kaldırılmalı
    Cevapla
  • ihsan kastamonu 2 yıl önce Şikayet Et
    pancar üreticisine kota uygullanıyor kota kaldırılmalı veya yükseltilmeli 2021 yılı kuraklıktan rekoltede düşük olabilir pancar dan şeker melas küspe çıkar küspe hayvan besiciliyinde çok kullanılıyor
    Cevapla
  • elbistanlı.... 2 yıl önce Şikayet Et
    ELBİSTANDA 309 lira...bir de şeker
    Cevapla
  • Temelli 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına, arı besleme için toptancıdan 200 TL ye aldığımız bir çuval şeker 300 TL ye dayandı. Türkiye arıcısı bu maliyetlerle arıcılığı nasıl yapacak. Her işe Cumhurbaşkanımızın mı el atması lazım ki bu işler düzelsin. Tarım Bakanımız bu sorunu çözmeli.
    Cevapla
  • ihsan kastamonu 2 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaş şekerin ham maddesi pancar 35krş sadece şeker çıkmıyor melas ve hay van yemi küspede çıkıyor 1de çifçiye pancar kotası uygulanıyor zaten melas küspe maliyeti karşılar neden fazla ürettirilmez
    Cevapla