Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge ve asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Personelimizin önemli bir kısmını kapsayan 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge ve asgari ücret açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge ve asgari ücret açıklaması
GİRİŞ 14.11.2021 15:53 GÜNCELLEME 14.11.2021 15:56
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde “Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması” programında konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son 19 yılda elde ettiğimiz her başarının gerisinde çok ciddi bir emek, gayret, sabır, strateji ve alın teri vardır." dedi.

"Bay Kemal, öğretmenleri, subayları, polisleri tehdit ediyor. Hangi memur sınıfında kardeşlerimiz varsa sıradan hepsini tehdit ediyor." diyen Erdoğan, "Bilmiyor ki Allah'ın izniyle benim memur kardeşlerim, kamu görevlilerim bunlara pabucu bırakmayacak." ifadesini kullandı.

1915 Çanakkale Köprüsü'ne ilişkin Erdoğan, "Karadan karaya 4 bin 200 metre uzunluğundaki devasa köprünün, inşallah 18 Mart'a ulaşmadan açılışını yapacağız. İnşallah 12 yıl sonra bu köprü devlete, millete kalacak. Ama bunların kafası buna basmaz." dedi.

"Demokrasinin standartlarını yükseltme çabalarımız, kışkırtmalarla darbe çığırtkanlıklarıyla siyasi suikastlarla sabote edilmek istendi. Eyvallah etmedik." diyen Erdoğan, "Ekonomimizi, çalışmadan zenginleşmeyi alışkanlık haline getirmiş bir avuç elite rağmen büyüttük." şeklinde konuştu.

"Şu anda İHA'larımız var mı? Var. SİHA'larımız var mı? Var. Şimdi bir üst segmente daha çıktık. Artık Akıncı'larımız da var." ifadesini kullanan Erdoğan, şunları söyledi:

"Diplomasimizi özellikle bürokratik oligarşinin engelleme teşebbüslerine rağmen millileştirdik.

Kötü komşular bizi ev sahibi yaptı. Savunma sanayimizi, bizi kendilerine bağımlı bırakmak isteyen küresel çetelere rağmen devler ligine taşıdık.

Milletimizle sırt sırta verdiğimiz mücadele sayesinde 28 Şubat döneminin enkazını ortadan kaldırmanın yanı sıra ülkemize çağ atlattık."

Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşımak için koştururken karşımızdakiler enerjilerini Türkiye'yi paçasından tutup aşağı çekmeye harcıyorlar.

Yabancı ülke büyükelçiliklerini ağlama duvarına çevirenlerin bırakın Türk demokrasisini kendi partilerine bile faydası dokunmaz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Personelimizin önemli bir kısmını kapsayan 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz." dedi.

Erdoğan, "Türkiye'de ne mafyaya ne de mafya siyasetine yer vardır." dedi.

Bakan Vedat Bilgin ise programda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yerli kaynaklara göre bir büyümeye geçilmiştir. Türk devletleri iş birliğini ifade eden örgüt kuruldu.

"YÜZDE 10 BÜYÜYECEĞİZ"

Bütün bunlar Türkiye’nin sadece Suriye, Akdeniz’de değil tüm coğrafyada barışı temsil eden ama kalkınma sürecinde büyüyen bir ülke olduğunu gösteriyor. Bugün dünyanın en hızlı büyüyen iki ülkesinden biriyiz. Yıl sonu itibarıyla da yüzde 10 büyüyeceğimizi tahmin ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım büyüme ekonomik bir hadisedir ancak bunun yanında sosyal bir mesele de vardır. Demokratikleşme süreciyle devletin sosyal devlet kimliğinin ön plana çıkmasıdır.

"OCAK AYINDA TBMM'YE GETİRECEĞİZ"

Memurumuzun maaşını yüzde 38 düzeyinde artırdıysak işçilerimizde bu aşamayı gerçekleştirdiysek bu Türkiye’nin sosyal devlet olarak ne kadar etkin bir şekilde kullanıldığının göstergesidir. Sosyal politikalarla hayata geçirme konularında yeni meseleler vardır. Bunlardan biri asgari ücret meselesidir ve asgari ücretin enflasyonun üzerinde bir refah düzeyine taşıyacak bir komisyonun çıkmasıdır. 3600 ek gösterge meselesinin Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle sonuçlandırmak üzereyiz, Ocak ayında TBMM’ye getireceğiz."

YORUMLAR 85
  • e3600yp 2 yıl önce Şikayet Et
    önemli kısım, yani herkese yok.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne menem EYT miş, devletin hazinesine incir ağacı dikmeye ahdetmişler herhalde.
    Cevapla
  • sezo 2 yıl önce Şikayet Et
    eyt yi ne yapacağız reis vardir bir planin
    Cevapla
  • sss 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına şu EYT lilerin sesini duyun artık. EYT li değilim. Artık Bi SUSSUNLAR diye duyun.
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    cumhurbaşkanım,emekliye yeteri kadar zam yapılma durumu yoksa,bari bi kanun çıkartıp işyerlerine işçi sayısına kadar 65 yaşa kadar birkaç emekli işçi alma zorunluluğu getirin,mesala büyük işyerlerinde eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu var,buna 65 yaşa kadar emekli işçi çalıştırma zorunluluğuda ekleyin. çalışacaz ,yaşımızdan dolayı işe almıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle