Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir döneme giriyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Montaj Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Artık 3 kıtadaki tüm kara, deniz, demir, hava yollarının ülkemizden ve elbette boğazlarımızdan geçmeye başladığı bir döneme giriyoruz." dedi.

GİRİŞ 13.11.2021 15:21 GÜNCELLEME 13.11.2021 15:45
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Başkan Erdoğan "Yap İşlet Devret modeliyle inşa edilen bu köprü ile Türkiye yeni bir sıçramayı gerçekleştirmiş oluyor." dedi.

Erdoğan ayrıca Kanal İstanbul ile ilgili yabancı ülkelere seslenen muhalefet için "Ana muhalefetin ihaleye girecek ülkeleri tehdit etmesi cehalettir. Bu söylemler bunların devlet yönetiminde ne kadar cahil olduklarının ve devlete ne kadar ihanet içinde olduklarının bir göstergesidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Ülkemizin en çok nüfusunu barındıran en büyük ticaret hacmine sahip sanayi bölgelerine kuşan Marmara Otoyol ringi kritik projelerimiz arasında yer almaktadır. Bu köprü ile bu projenin en zor ve prestijli bölümlerinden birini daha tamamlamış oluyoruz.

Otoyol ve köprü projesinin inşasında 670’i mühendis 5 binin üzerinde kişi ve 740 iş makinesi çalışmış 106 alt yüklenici görev yapmıştır. Bu köprü büyük ve güçlü Türkiye hedefimize bir adım daha yaklaştığımızın ispatıdır.  

Önümüzdeki yılın en geç 18 Mart'ında, Çanakkale Deniz Zaferi'mizin yıl dönümünde köprümüzü hizmete açacağız. Çanakkale Köprüsü'nün hizmete girmesiyle Çanakkale Boğazı geçiş trafiği hiçbir engele takılmadan yapılacak bir seyahatle 6 dakikaya inecektir.

YENİ BİR DÖNEME GİRİYORUZ

 Yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen bu köprüyle Türkiye, yeni bir sıçrama dönemini daha başarıyla gerçekleştirmiş oluyor.

Artık 3 kıtadaki tüm kara, deniz, demir, hava yollarının ülkemizden ve elbette boğazlarımızdan geçmeye başladığı bir döneme giriyoruz

Yap İşlet Devret modeliyle inşa edilen bu köprü ile Türkiye yeni bir sıçramayı gerçekleştirmiş oluyor.  Ülkemizin bu otoyoldan ve köprüden geçerek seri bir şekilde menzillerine yol alacak araçların işletme ve vakit gelirlerinden elde edecekleri büyük kazancı söylemeye gerek duymuyorum. Böyle bir projeyi lojistik krizlerinin yaşandığı bir önemde hayata geçirmemiz önemlidir. Otoyollarımız, bölünmüş yollarımız köprülerimiz ve tünellerimizle kara yollarımızın standartlarını yükselttik. İstanbul havalimanı başta olmak üzere 56 havalimanımız ile havalimanlarımızı yaygınlaştırdık geliştirdik. İnşallah Kanal İstanbul ile deniz yolu alanında devam niteliğinde bir atılımı hayata geçireceğiz.

İHANET İÇİNDE OLDUKLARININ GÖSTERGESİDİR

Kanal İstanbul ile devrim niteliğinde bir adımı daha hayata geçireceğiz. Ana muhalefetin, muhalefetin özellikle dünyaya seslenerek büyükelçileri toplayarak 'Sakın kanal İstanbul'a girmeyin, girenler paralarını alamazlar... Bu ülkeye büyük bir ihanet içindeler. Sevgili milletim devlette devamlılık esastır. Zaten bunlar iktidar olamayacaklar. Dünyayı bu şekilde tehdit etmek, bunların bir defa devlet yönetiminde ne kadar cahil olduklarının en güzel ifadesidir. Bunların şu anda başkanlıklarını elinde bulundukları belediyelerde ne yapıyorlar bakın. Suda verdikleri sözler, elektrikte verdikleri sözler ne yaptılar?

Şimdi aynı şekilde inşası süren hızlı tren yolu hatlarımızı tamamlayarak ülkemize sınıf atlatacağız. Kalkınmanın temel altyapısı olan ulaşımda, enerjide, teknolojide ne kadar çok yol katedersek hedeflerimize o kadar hızlı ulaşacağımızı biliyoruz.

Sağlık alanındaki yatırımlarımızın karşılığını nasıl salgın dönemde aldıysak inşallah ulaşımdaki yatırımlarımızın karşılığını da artan yatırımla, üretimle, ihracatla göreceğiz. Birileri Türkiye söz konu olduğunu da çifte standartta sınır tanımıyor olsa da biz tüm bu engelleri aşacak güce ve kararlılığa sahibiz. Belki biraz fazla enerji sarfedeceğiz belki biraz canımız sıkılacak ama emin olun hedeflerimize ulaşacağız.

Bu köprünün planlanmasında emeği geçen bakanlıklarımızı, aracı kurumlarımızı tebrik ediyorum. Rabbim nice böyle dev eserler kazandırmayı nasip etsin diyorum. Sizlere sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Kalın sağlıcakla.

YORUMLAR 55
  • şahin avcı 2 yıl önce Şikayet Et
    hakkın ödenmez be Reisim, Rabbim razı olsun binlerce kez
    Cevapla
  • Cem 2 yıl önce Şikayet Et
    Karinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Reis eserlerin seni ülkenin ikinci atası yapacak. Varol.
    Cevapla
  • DADAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    vatanımızın en tehlikeli düşmanı içimizde yaşayıp düşmanın kılıcını sallayan chp..ermeniler gibi bizi sırtımızdan vururlar....bay kemalde onların başkomutanı
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    RABBİM yâr ve yardımcınız olsun Sayın Başkanım
    Cevapla
  • 2023 Seçimleri 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'ye yapılan ekonomi ve ambargo operasyonlarının sebebi son zamanlarda yakaladığımız ajanlardır, yurt dışında açtığımız üsler ve yaptığımız askeri operasyonlardır, Akdeniz'de tüm tehditlere rağmen hakkımızı arayan bir devletimiz var., Türkiye tarihinde ilk defa Mossad'a operasyon yaptı, geçen haftalarda Rus ajanları yakaladık, İranlı ajanları yakaladık. Türkiye yerli ve milli hale geldiği için bu saldırıları yapıyorlar, ama tabi şuan tüm dünyada bir pandemi, enerji, kuraklık, kıtlık, ve ekonomik kriz var, sadece Türkiye'deymiş gibi algı yapıyor düşman fondaş medya. Halkımızı böyle kritik bir dönemde devlete karşı kışkırtıyorlar, düşman fondaş medya temsilcileri ülkemizden kovulmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle