TÜBİTAK'tan SAHA EXPO'da gövde gösterisi

Türkiye'de milli teknolojilerin geliştirilmesindeki rolü dolayısıyla "ülkenin en büyük Ar-Ge merkezi" olarak nitelendirilen TÜBİTAK, son dönemde geliştirdiği çözümleri SAHA EXPO'da vitrine çıkardı.

GİRİŞ 12.11.2021 19:46 GÜNCELLEME 12.11.2021 19:50
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

TÜBİTAK, Türkiye'nin en büyük sanayi kümesi SAHA İstanbul'un İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlediği SAHA EXPO Savunma ve Havacılık Hibrit Fuarı'na hem fiziki hem de sanal olarak katıldı.

Savunma ve havacılık başta olmak üzere sanayinin devlerini bir araya getire fuarda TÜBİTAK; BİLGEM, MAM, SAGE, ULAKBİM ve UZAY enstitüleri tarafından geliştirilen yerli ve milli ürünlerini ulusal ve uluslararası katılımcılara tanıtıyor.

 SAHA EXPO'da TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Haber7.com muhabiri Gamze Türk'e fuarı değerlendirdi.

 Prof. Dr. Mandal, fuarda kendilerine oldukça yoğun bir ilgi olduğunu belirterek "Buraya gelen kurumlar, fuarda kendi alt yüklenicileri ile ekosistemin tüm paydaşları ile bir araya geliyorlar." dedi. Prof. Dr. Mandal, sadece buradaki ürünler değil, daha iyisini nasıl yaparız'ın ön görüşmelerinin burada yapıldığını söyledi.

Mandal, fuarda öncelikle savunma, havacılık ve uzay gibi sektörler sergilendiğini ancak, buradaki teknolojilerin dikey değil yatay teknolojilerle yaptıkları  çalışmaların enerji, sağlık, eğitim gibi farklı sektörlerde kullanılabilecek teknolojiler olduğunu söyledi

İDEF, TEKNOFEST VE SAHA EXPO İLE KULANAN DEĞİL, PROJELENDİRİP YAPAN ÜLKE

Fuarın gelecek açısından değerlendirmesini yapan Prof. Dr. Mandal sözlerini şöyle sürdürdü" Toplumumuzun her bir bireyinin neler yaptığını daha da önemlisi gelecekte neler yapabileceğini burada görecekler. Türkiye hem İDEF ile, hem TEKNOFEST ile şimdi de SAHA EXPO ile sadece savunma alanında değil, bunun diğer sektörlere de olacak yansımaları ile ulusaldan öte uluslararası alanda teknolojiyi kullanan olmaktan çok, milli teknolojiyi tasarlayan geliştiren ve üreten ve kullanan bir ülke olacak. Bunu memnuniyetle karşılıyorum. aynı zamanda geleceğe umut heyecan ve sorumlulukla bakıyorum."

TÜRKİYE'NİN ALANINDA İLK  FÜZELERİ TÜBİTAK SAGE'DEN 

TÜBİTAK SAGE Müdürü Gürcan Okumuş ise fuara çok fazla ürünle gelmediklerini belirtirken "Öncelikle SAHA EXPO'ya Gökdoğan ve Bozdoğan ile katıldık. 2022 yılında onay alacaklar.  Bu füzeler havadan havaya atılabilen füzeler olacak ve Türkiye böylece hava hava yapan sayılı ülkeler arasına girebilecek. Bununla birlikte burada sergilenen TÜBİTAK tarafından geliştirilen SOM ve SOM J seyir füzeleri Türkiye'nin ilk füzesidir. SOM füzesi TÜBİTAK tarafından geliştirildi. ROKETSAN üretimini gerçekleştiriyor. SOM J  füzesi ise hem F16'larda hem de Milli Muharip Uçağımızda kullanılacak şekilde tasarımı yapıldı. Deniz hedeflerine de angaje olabilen bir füzemiz. Bunların yanında bir de Kuzgun Mühimmat ailemiz fuarda sergileniyor. Bu mühimmatlarımız hem İHA'larımızda kullanılabilecek hem de savaş uçaklarımızda kullanılabilecek, şu anda yerden, karadan ileride de gemilerden atılan versiyonu üretilecek. " dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • Hat... 2 yıl önce Şikayet Et
    Tübitak da mülakata girdim mezhepçilik sorusuna muhatap oldum..
    Cevapla
  • Recep 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bu şekilde devam eder. Biz ne zaman dışardan teknoloji ithal etmez duruma gelirsek o zaman gelisiriz .
    Cevapla
  • baykarturk 2 yıl önce Şikayet Et
    uzun menzilli hipersonic fuzeler uzerinde calisilmali
    Cevapla
  • Nihat 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen,büyük devletler bunları yapio artik
    Cevapla
  • THSN 2 yıl önce Şikayet Et
    Onun üzerinde çalışma olmadığı da bilinmemektedir ;-)
    Cevapla
  • Deniz 2 yıl önce Şikayet Et
    Masallah milletimize
    Cevapla
  • Yunus Colak 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah Basarilarinizin devamini versin Insaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle