Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, Türkiye'nin en büyük sanayi kümesi SAHA İstanbul'un düzenlediği SAHA EXPO Savunma Havacılık Ve Uzay Sanayi Fuarı'nda Haber7'ye önemli açıklamalarda bulundu.

İkinci "SAHA EXPO bizim gibi savunma sanayiinde emek veren firmalarla, bu konuda iş birliği yapmış olduğumuz küçük ve orta ölçekli firmaları bir araya getiren ve ülkemizin savunma sanayine ciddi katkılar yapan bir fuar. Bu anlamda baktığımız zaman özellikle, katılıma olan ilgi ve buradaki firmalarımızın istekli olmaları milli teknoloji kapsamında ülkemizin ihtiyaç duyduğu teknolojileri kendi içimizde üretmek konusunda motivasyonları gerçekten takdire şayan. Bu anlamda baktığımız zaman SAHA EXPO gerçekten başarılı olarak bundan sonraki dönemde de hayatına artarak devam edecek. Bizler ROKETSAN olarak bu fuarda öncelikle ortaya çıkardığımız ürünleri sergileyerek özellikle yurtdışındaki misafirlerimize ürünlerimizi göstermek istiyoruz. Bununla beraber en önemli katkısı beraber işbirlikleri yapmış olduğumuz firmalarımıza da işbirliklerimizi geliştirme konusunda çeşitli anlaşmalar yapıyor ve görüşmelerimize devam ediyoruz. Bu fuarda özellikle öne çıkarmak istediğimiz bazı ürünlerimiz var." dedi.

SİPER 2023'TE ENVANTERDE

"Öncelikle Levent yakın hava savunma sistemimiz. ROKETSAN’ın sahip olduğu hava savunma konusundaki tecrübelerini birleştirecek. Özellikle deniz platformları ve savaş gemileri üzerinde füze ve yakın hava tehditlerine karşı kullanılabilecek. Kendi başına otonom çalışma özelliği sağlayacak olan bir hava savunma sistemimiz olacak. Bunun füzelerinin ilk versiyonu Sungur hava savunma sistemimiz kapsamında geliştirildi. İnşallah bu sistemimizi en kısa zamanda deniz kuvvetlerimizin kullanımına sunacağız. Hemen şöyle devam edecek olursak, burada deniz kuvvetlerinin envanterine girmiş olan Atmaca füzemizi ve lazer güdümlü olan TRY 230 füzemizi sergiliyoruz. Bunlar şu anda fuarda bu füzelere çok ciddi üretim yapan firmalarımızın ürünlerinin son halini görecekleri bir platform olarak dikkatimizi çekiyor. Hava savunma ülkemiz ve ROKETSAN açısından en önemli konulardan bir tanesi. Hisar hava savunma sistemimiz malumunuz bu senenin başında Türk Silahlı Kuvvetlerimizin envanterine girdi. Hisar hava savunma sisteminin yanı sıra daha uzun menzilli olan Siper hava savunma sistemimiz de İnşallah 2023’te blok 1 versiyonuyla envanterimize girecek."

NOKTA ATIŞ VURUYOR

"Malumunuz bunun da ilk atışını ROKETSAN olarak bizler ASELSAN ve TÜBİTAK Sage ile beraber ortak çalıştığımız Siper projesi kapsamında geçen hafta gerçekleştirdik. Başarılı bir atış oldu. Bu atışın sonrasında da hızla İnşallah Siper sistemimiz de blok 1 olarak 2023’e yaklaştığımızda Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullanımına sunulacak. Bir başka ürünümüz ise özellikle meskun mahal çatışmalarında öne çıkan keskin nişancı tehdidinin ortadan kaldırmak için gerçekleştirdiğimiz Mete sistemimiz. Güdümlü füze sistemimiz. Mete’nin alt tarafında görmüş olduğunuz lazer güdümlü füzemiz Türkiye’nin en küçük füzesidir ve 1 km’ye kadar nokta atışıyla herhangi bir tehdidi ortadan kaldırabilecek güce sahip. Lazer güdümlü olması hasebiyle çok hassas bir şekilde hedefi vurma yeteneğine sahip. Aynı zamanda bizim kendi silahlı kuvvetlerimizi tehlikeye atmadan herhangi bir tehdit karşısında drone üzerinden çok rahatlıkla gözetleme yapılarak en son aşamada füze fırlatma sistemini devreye sokabiliyor. Bu da çok yakın zamanda silahlı kuvvetlerimizin envanterine girecek."

Yorumlar 47 Yorum Var
  • İsmail 13.11.2021 13:21
    Türkiyeye yapılacak en güzel şey, Ülkemizi örümcekli kafalardan ve karanlık taş devrinden kalanlardan kurtarmaktır.....
  • Cup kafalı 13.11.2021 00:46
    Ne gerek var böyle şeylere ülkenin heykele ihtiyacı var.
  • Recep 12.11.2021 23:57
    Türkiye yapılacak en büyük kötülük CHP ve yandaşlarını başa getirmektir.
  • erhn 12.11.2021 23:34
    Chp nin iktidar olma ihtimali bu ülkenin 100 yıllık kabusudur. yeni nesil bunu kavrayamıyor. chp zihniyeti gelirse bütün ülke durur maaşlarınızı dahi alamazsınız. haklarınız gaspedilir istanbul izmir örneği ortada. İzmir 90yıllarda kalmış hala köy gibi Adana da aynı hala köy. bu zihniyet yerelde mahalli idarelerde yerel meclisi çalıştırmıyor takoz oluyor her şeye
  • Ali kadir 12.11.2021 23:08
    İnşallah dört gözle bekliyoruz
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek