Türkiye'deki bir savunma sanayi firması tarafından geliştirilen ' Robot Yunus Balığı' Türkiye karasularına yüzeceği günü bekliyor. SAHA EXPO Savuma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda görücüye çıkan yapay zeka ürünü olan 'askeri robot yunuslar' kriptolu bir şekilde haber leşme imkanının yanı sıra su altına arama kurtarma da yapmak üzere planlanıyor.

Önümüzdeki 23 Nisan tarihinde İstanbul Boğazı'nda yüzdürülmesi beklenen 'askeri robot yunuslar' tekil veya sürüler halinde, deniz altında arama, keşif, gözlem, kurtarma, saldırı ve savunma görevleri icra edecek. Ürünleriyle ilgili konuşan İBAK Savunma Sanayi Anonim Şirketi yetkilisi Sertan Ayçiçek, 200 kilo 430 kilo arasında bir ürün olacağını ifade ederek, "2 metre ile 4 metre arası boyutlara sahip olacak bu yunuslar. Biz suyun altında haber leşmenin olmadığı yerlerde sürünün avantajından faydalanarak kendi dillerinde birbiriyle haber leşmesini sağlıyoruz. Su altının gözetlenmesi dinlenmesi ve analizlenmesi, haritalanması ve istihbarat yapabilecek bir ürün olarak bunları yaptık. 23 Nisan 2022'de 2 tanesinin sırtını göstermiş olacağız. Şu anda şu nda 2 tane yüzen yunusumuz var çalışmalar devam ediyor. Üzerinde kamera ve haritalama sistemi olacak. Kriptolu çalışan 3 sistem olacak üstünde. Biz su altında 70 kilometrelik bir menzil içerisinde 18 saat çalışır 6 saat kablosuz olarak şarj olabilir durumdayız. Raporlama şu şekilde olacak, hayvanın doğal yapısı gereği nefes almak üzere su üstüne çıktığında aşağıdaki verinin tamamını gökyüzüne iletiyor. Gökyüzünden aldığını da aşağıdaki arkadaşlarına iletiyor olacak. Planlarımızda üzerinde yüksek miktarda faydalı yüklerde konulabilir durumda olacak. Ürün deniz altına gözü kulağı ve silahı olacak" dedi.

Yorumlar 83 Yorum Var
  • Ceritoglu 12.03.2022 20:33
    Lan harika bu, zaten güneş enerjili yolcu uçağı yaptık yakitsiz yolcu taşıyor on yıl oldu havalanali hala havada aşağı inmeye bile ihtiyacı yok, Aya dört şeritli otoban yaptık bitti ama ulusal sır nedeniyle görünmezlik modunda şuan kopyalanması yapılmasın diye bekletiyoruz
  • Akıncı 13.11.2021 20:55
    Hay maşaAllah gelde bunların faydasını putperestlere anlat.Adamlar heykel dikerek düşman korkuttuksanıyorlar hala.Düşmanda çook korkuktuk diye yenilerini yapsınlar diye bunlara kredi veriyor lar nasıl zeka ama.
  • hıghlander 13.11.2021 00:16
    Bu yunus acayip işler başarır,demedi demeyin.
  • Muhammed 12.11.2021 22:39
    Şehri imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz şehri tahrip eder. Verirsin bedene gıdayı olur fil, verirsin ruha gıdayı olursun cibril. Mesele bu aslında. Vesselam
  • Asalet 12.11.2021 22:21
    Tebrikler asil muhendislerimiz ..türkün aklı ile dalga gecilmez ...
Daha fazla yorum görüntüle