İşte Elon Musk'ın iş görüşmelerinde sorduğu soru

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın iş görüşmesi sırasında adaylara sorduğu soru ortaya çıktı. Son 1 yılda yaşadığı yükseliş ile yaklaşık 280 milyar dolarlık servete sahip olan Musk’ın iş görüşmesi sırasında adaylara yaşadıkları zorluklar ile ilgili sorduğu favori bir sorusu olduğu belirtildi.

İşte Elon Musk'ın iş görüşmelerinde sorduğu soru
İşte Elon Musk'ın iş görüşmelerinde sorduğu soru
GİRİŞ 12.11.2021 10:12 GÜNCELLEME 12.11.2021 10:17
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Son 1 yılda Tesla hisselerinin yaşadığı artış ile birlikte dünyanın en zengini ünvanının sahibi olan Elon Musk’ın iş dünyasındaki başarısı üzerine araştırmalar devam ediyor.

Yaklaşık 280 milyar dolarlık servet sahibi olan Musk’ın iş görüşmelerine önem verdiğinin altı çizilirken, adaylarla yaptığı görüşmelerde klasik bir sorusu olduğu aktarıldı.

Elon Musk dediğini yaptı, Tesla'nın hisselerini satmaya başladıElon Musk dediğini yaptı, Tesla'nın hisselerini satmaya başladı

SpaceX kapsülü 199 günün ardından Meksika Körfezi’ne indiSpaceX kapsülü 199 günün ardından Meksika Körfezi’ne indi

50 yaşındaki Musk’ın şirketlerine alacağı adaylarda hangi okulu bitirdikleriyle ilgilenmediği belirtilirken, “Üzerinde çalıştığın en büyük sorun neydi ve onu nasıl çözdün” sorusuna verilen cevaba göre adayları değerlendirdiği belirtildi.

'ÜNİVERSİTE, HATTA LİSE DİPLOMASINA GEREK YOK'

Bu soru aracılığıyla adayların yalan söyleyip söylemediğini anlayan Musk’ın üniversite diplomasına değer vermediği ve sorunlarla başa çıkma kapasitesine göre kişileri şirketlerine alarak başarıya ulaştığı vurgulandı.

Tesla ve SpaceX CEO’su Musk, 2014 yılında Auto Bild dergisine verdiği röportajda üniversite eğitimine değer vermediğini belirtmiş, “Herhangi bir üniversite, hatta lise diplomasına bile ihtiyaç yok” diye konuşmuştu.

YORUMLAR 14
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    ÇOK kötü BATIYOR. Ve MERİCAN borsasında ağır sonuçları olacak; Hisselerinde pozisyonu olanlar kaçın....
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi lan ordan batan onlarmi bizmi
    Cevapla
  • Barkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Aferin Hakkı, oturduğun 45 liralık sandalyeden trilyon dolar değerinde bir şirketin swot analizini yapmışsın.
    Cevapla
  • Yüzdeelli 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçici düşüşler yaşayabilir; ama Tesla olduğu müddetçe batmaz.
    Cevapla
  • Bir Dost 2 yıl önce Şikayet Et
    Sabah sabah güldürdün, Allah ta seni güldürsün...
    Cevapla
  • OSMAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam olayi cozmus
    Cevapla
  • Türkmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyor hemde çok doğru... Ülkemizde anlı şanlı üniversite ler var ama yaptıkları tek bir marka proje fikir üretim ilim bilim yok sadece siyaset yapıyorlar...
    Cevapla
  • karagöz 2 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru bir soru...tebrikler...insanı başarıya getiren süreçte gerçekten diplomanın bir önemi yok...önemli olan sorunlarla nasıl baş ettiğidir...
    Cevapla
  • Adnan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizler, Bilkent, Ortadoğu, Boğaziçi mezunu olup, Sorbon'da, Harward'a yükseklisans yaptığı halde, kim milyoner olmak ister yarışmasında ikinci soruda çakan bir sürü Üniversiteli gördük. Önemli olan okumak değil, okuduğunu anlayıp tatbik etmektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle