Fuat Oktay'tan EYT açıklaması: Yaş şartı yerine gelmeden emeklilik hakkı olmaz

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili çalışma yapılacağı beklentisi artarken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Emeklilik için gereken şartlardan biri yaştır ve yaş şartı yerine gelmeden emeklilik hakkı kazanılamaz” açıklamasında bulundu.

Fuat Oktay'tan EYT açıklaması: Yaş şartı yerine gelmeden emeklilik hakkı olmaz
Fuat Oktay'tan EYT açıklaması: Yaş şartı yerine gelmeden emeklilik hakkı olmaz
GİRİŞ 12.11.2021 09:31 GÜNCELLEME 12.11.2021 09:37
Bu Habere 134 Yorum Yapılmış

Oktay, Milletvekili Paylan’ın 2022 yılı bütçesinin geneli hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 26 Ekim’de yapılan görüşmeler sırasında gündeme getirdiği “Emeklilikte yaşa takılanlar bu bütçede yok. Emeklilikte yaşa takılanları neden bu bütçeye koymadınız?" sorusuna yazılı olarak yanıt verdi.

Bakanlıktan son dakika EYT açıklaması! Tartışmalara noktayı koyduBakanlıktan son dakika EYT açıklaması! Tartışmalara noktayı koydu

Oktay konuyla ilgili olarak gönderdiği yanıtta, şu değerlendirmelerde bulundu: “Bütün modern sosyal güvenlik sistemlerinde emeklilik için gereken şartlardan biri yaştır ve yaş şartı yerine gelmeden emeklilik hakkı kazanılmaz. Zaten literatürde bu sigorta kolu ‘yaşlılık sigortası’ olarak adlandırılır. Bizde de emeklilik için yaş, sigortalılık süresi ve prim ödeme gün sayısı şartı vardır ve bu şartların hepsi yerine getirilince emeklilik hakkı kazanılır. "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in geçtiğimiz cuma günü, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki bütçe sunumu sırasında da konu gündeme geldi. Muhalefet vekilleri, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir düzenleme yapılıp yapılmayacağını sorarken, Bilgin bu sorulara yanıt vermedi. Bilgin, hafta başında EYT, 3600 ek gösterge ve asgari ücretle ilgili, “Maliyetleri ve diğer detayları çalışıp diğer bakanlıklarla ve sendikalarla bir araya gelip görüşeceğiz” diye konuştu.

Fuat Oktay’ın ardından AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ise, Meclis Genel Kurulu’nda “Asgari ücretten EYT’ye, 3600 ek göstergeden emeklilerin maaşına kadar her alanda çalışmalar devam ediyor. Bunları nihayetlendirerek bütün toplum kesimlerinin alım gücünü arttıracağız. Bütçeyle beraber bunların hepsini bir bir hayata geçireceğiz” dedi.

YORUMLAR 134
  • Cemal şahin 2 yıl önce Şikayet Et
    Vekillerde yaş şartlarına tabi olsunlar herkese eşit davranılmalıdır
    Cevapla
  • German 50. 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahu böyle uygulama sadece bizim Memleket de var Almanyada bir Emekli için 3 işçi prim ödüyor, ben 1964 Doğumluyum 40 seneden beri çalışıyorum, daha Emekliligime 10 SENE var,insan sadece kendini degil Memleketini düşünecek.
    Cevapla
  • Sakaryalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Birine var birine Yok olmaz EYT yoksa 3600de olmamalı dışarda bu konu yu savunamıyoruz. REİS hürmetler
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    hayat standardının düşük olduğu ülkede 60-65 yaş emeklilik insana zulümdür. Allah zulmedenlerden bizim adımıza hesap soracaktır.
    Cevapla
  • Mağdurr 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanırım 2023 e kadar bizler EYT mağduru olacağız 2023 ten sonrada kimler EYT mağduru olacak çok merak ediyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle