15 il için harekete geçildi! Çalışmalar hızlanıyor

TOKİ, Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırıyor. Kurum, çalışmalar kapsamında 15 kent için Kentsel Dönüşüm Stratejileri hazırlayacak.

GİRİŞ 11.11.2021 14:17 GÜNCELLEME 11.11.2021 15:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

TOKİ tarafından, 2003’ten beri 1 milyon 52 bin 152 konut  yapılırken Sosyal Konut Programı kapsamında 2022’de 50 bin konut inşa edileceği açıklandı.

Daha önce 59 kentte 276 riskli alan, 38 kentte 175 kentsel dönüşüm ve geliştirme alanı ve 11 kentte 17 yenileme alanı ilan edilirken, 56 ilde 52 bin hektarlık bölge rezerv yapı alanı olarak tespit edildi. Yeni yılda tüm kentsel dönüşüm çalışmaları, il ve ilçe bazında özel olarak devam edecek Bunun için il ve ilçe bazında riskli ve rezerv alanlara yönelik verileri, sosyal yapı analizini, ekonomik bütünleşme ve altyapı durumunu, finansman modellerini içeren kentsel dönüşüm stratejileri esas alınacak.

ÖNCELİK İSTANBUL'DA

Çalışmalar dahilinde belirlenecek 15 kent için Kentsel Dönüşüm Stratejileri hazırlanacak. Hazırlanan stratejiler ışığında risk ve ihtiyaçlar göz önüne alınarak önceliklendirme de gerçekleşecek. Ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı, özellikle İstanbul’a öncelik verecek. 

İstanbul’da mevcut yapılar dikkate alınarak kentsel dirençliliğin artırılması için altyapı sistemlerinde afet risk önceliklendirme çalışması yapılacak ve gereksinim duyulan alanlar yenilenecek. Kentsel dönüşümde şehirlerin tarihsel yapısı göz önüne alınacak. 

5 KENT İÇİN DİJİTAL MODEL

Yapılara ilişkin bir diğer çalışma da haritacılık alanında gerçekleşecek. Ulusal harita üretimi için baz alınacak olan kentsel alanlardaki konum hassasiyet yapısı yenilenecek. Gereksinim duyulan yüksek hassasiyetli harita verisi inşa edilecek. Çok boyutlu harita üretimi de bitirilecek. Bu sene görüntü alımları biten Adıyaman, Bingöl, Muş, Tunceli ve İstanbul’daki kent alanlarının sayısal arazi modeli ve dijital şehir modelleri inşa edilecek. 

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 4
  • Turkiyem 2 yıl önce Şikayet Et
    İSTANBULDA imar kısıtlılığından dolayi çivi çakilmiyor öncelikle bu mağdurlara acil çozum gerekiyor
    Cevapla
  • cevdet 2 yıl önce Şikayet Et
    istanbul a ön ödemeli satış yaparak konut satılmalı 50.000 tl peşin 1500 tl taksitle 36 ay sonra teslim şeklinde 115 metre kare 3+1 her ay 5000 konut kura ile satışa çıkarılmalı ve yapımına başlanmalı kiralar almış başını gidiyor taksit seçenekleri ve peşinatlar secenekli olmalı
    Cevapla
  • geredeli 2 yıl önce Şikayet Et
    bakanım bolu gerede kentsel dönüşüm ne oldu 15 yıl oldu
    Cevapla
  • Beşer 2 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul için çok geç artık.
    Cevapla