Haluk Bayraktar açıkladı: 2 yeni SİHA modeli geliyor

SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, amfibi hücum gemisi sınıfına giren Türkiye'nin ilk gemisi olan TCG Anadolu’ya iniş-kalkış yapılabilen 2 yeni SİHA modelinin tasarlandığını açıkladı.

Haluk Bayraktar açıkladı: 2 yeni SİHA modeli geliyor
Haluk Bayraktar açıkladı: 2 yeni SİHA modeli geliyor
GİRİŞ 10.11.2021 19:15 GÜNCELLEME 10.11.2021 19:21
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyeti Millî Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından desteklenen SAHA EXPO 2021 fuarı 40 bin metrekarelik alanda, 30 ülkeden 600'ün üzerinde firmanın katılımı ile gerçekleşiyor.

Türkiye'nin İHA-SİHA teknolojisinde dünyada adından sıkça söz ettiren SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar fuarda açıklamalarda bulundu.

Haluk Bayraktar'ın açıklamalarından satır başları:

'2 TİP YENİ SİHA SİSTEMİ GELİYOR'

TCG Anadolu'dan kalkacak 2 tip SİHA sistemi var. Bayraktar TB3 ve Muharip İnsansız Savaş Uçağı (MUİS). Bunlar şuanda hızlı bir şekilde geliştirilme süreçlerindeler. Bu ikisi de TCG Anadolu'ya iniş kalkış kabiliyetine sahip olacak şekilde tasarlanıyor. 

'İHA TEKNOLOJİSİNDE TÜRKİYE EN BÜYÜK İHRACATÇI OLDU'

Bu tip SİHA Türkiye'nin insansız hava araçlarıyla yakaladığın bu ivmeyi çok daha ileri noktaya getirecekler. Zaten halihazırda İHA teknolojisinde ihraç edilen ülke sayısında Türkiye dünyada en büyük ihracatçı konumuna yükseldi.

'10 YIL ÖNCE PARASINI VERSEK DE ALAMIYORDUK'

Bundan 10 yıl önce bu teknolojileri parasını versek de bize vermiyorlardı ve artık tüm bunlar bizi kendi insanımıza güvenerek bu alanda başarıyı elde edebileceğimizin en somut örneği oldu. Yani hem ülke gelişimimize hem de ihracat anlamında büyük katkı sundu.

'YAPTIĞIMIZ SÖZLEŞMELERİN YÜZDE 80'İNDEN FAZLASI İHRAÇ SÖZLEŞMESİ'

BAYKAR sözleşmelerinin yüzde 80'ininden fazlası ihracat sözleşmesi. Bu çok önemli kazanımdır. Biz Türkiye olarak iş yaptığımız ülkelerle tek yönlü iş birliği yapılmıyor. Yapılan sözleşmeler iki ülkelerin menfaatine katkıda bulunacak şekilde projeleri modelleyerek ilerliyoruz.

 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 59
  • Baytar 2 yıl önce Şikayet Et
    Duydunuzmu yunanistan ortadan ikiye yarılmış hasedinden. Miçyotakis daha çok silah almak için pazara çıkmış. Ha, , birde bizim muhalefettekileri hastaneye kaldırmışlar. Hazımsızlıktan dolayı. Durumları hiç iyi degilmiş
    Cevapla
  • Dilaver 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizlere bir şey olmasından korkuyorum. Allahutealaya emanetsiniz
    Cevapla
  • Recepali 2 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyden önce cesur dindar Allahtan başkasına itaat etmeyen haksızlıga zulme boyun eğmeyen , dur diyen bir reisimiz ve ekibi var. Ve onları gören bilen oy veren vatanseverlerimiz çogunlukta olan bir halkımız var. Terazinin iki kefesi. Biri olmazsa öbürüde olmaz. Nasıl yaşarsanız Allahuteala başımıza öyle yöneticiler gönderir
    Cevapla
  • Kemal 2 yıl önce Şikayet Et
    İşin özü bu projeleri özde destekleyen istikrarlı bir yönetimin başta olmasıdırrr
    Cevapla
  • Fehmi 2 yıl önce Şikayet Et
    En iyi Ülkücülük böyle olur sözde değil özde ülkücülük türkçülük budur vatani milleti dinini yücendensen ALLAH razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle