MÜSİAD'dan asgari ücret için önemli öneri

Asgari ücretli çalışanların enflasyonun üzerinde zam alması gerektiğini düşündüklerini belirten MÜSİAD Başkanı Asmalı, ''Bizim de beklentimiz bu yönde. Enflasyon kadar artışı işveren, enflasyonun üzerinde kalan kısmı devlet üstlensin" dedi.

MÜSİAD'dan asgari ücret için önemli öneri
MÜSİAD'dan asgari ücret için önemli öneri
GİRİŞ 09.11.2021 12:12 GÜNCELLEME 09.11.2021 20:13
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

2022 yılı asgari ücret görüşmelerine çok yakında başlanması beklenirken, yapılacak zam oranına ilişkin hem işçi hem de işveren temsilcilerinden peş peşe açıklamalar geliyor.

Bu yönde son açıklama ise MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı'dan geldi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI ENFLASYONUN ÜZERİNDE OLMALI

"MÜSİAD 2021-2023 Yönetim Kurulu, Hedefler, Faaliyetler" tanıtım toplantısında konuşan Asmalı, asgari ücretli çalışanların enflasyonun üzerinde zam alması gerektiğini düşündüklerini belirterek, "Çalışanlarımızın daha iyi maddi koşullar altında çalışması, hayatlarını daha müreffeh bir şekilde sürdürmeleri, alım güçlerinin artması; en az onlar kadar, işverenler olarak bizleri de memnun edecektir. Enflasyon kadar artışı işveren, enflasyonun üzerinde kalan kısmı devlet üstlensin.'' dedi.

Asmalı, "2022 yılı için belirlenecek asgari ücret zammının, işveren üzerindeki asgari ücret vergi yüklerinin bir kısmı hafifletilerek mutlaka yıl sonu enflasyon oranının üzerinde olması gerektiğine inanıyoruz. Yatırımların, üretimin ve istihdamın önündeki en büyük engel olarak gördüğümüz faiz oranlarının düşürülmesini MÜSİAD olarak destekliyoruz. MÜSİAD olarak Türkiye ekonomisinin, özellikle hizmet ihracatının artması ile birlikte 2023 yılında 250 milyar dolarlık ihracat hedefini rahatlıkla aşacağına inanıyoruz. Hatta bu rakamın 300 milyar dolar seviyesine çıkabilmesini de pekala mümkün görüyoruz" dedi

İŞVERENİN VERGİ YÜKÜ HAFİFLETİLMELİ

Asgari ücrete yapılacak zammın yanı sıra işverenlerin vergi yüküne de değinen Asmalı, bu yükün de kamu tarafından hafifletilmesini doğru bulduklarını sözlerine ekledi.

YEDİ BAŞLIKTA YENİ DÖNEM STRATEJİSİ

11 Eylül'de MÜSİAD’ın 7’nci Genel Başkanlığı görevini üstlendiğini hatırlatan Asmalı, "Bugün itibari ile yeni dönemdeki 58.günümüzü geride bıraktık. Bu süreç kapsamında tüm kurullarımızla geniş istişare toplantıları gerçekleştirerek yeni dönem stratejik eylem planımızı hazırladık" dedi.

Başkan Asmalı, Türkiye’nin yerli ve milli üretim gücüne katma değer sağlayabilmek için yeni dönem projeksiyonunu 7 ana başlık altında kurguladıklarını söyleyerek aksiyon planını açıkladı:

1-G-20 ülkelerinin tamamında MÜSİAD ofislerinin güçlendirilmesi ve ticari diplomasinin artırılması,

2-Körfez İşadamları İrtibat Ofisi’nin kurulması,

3-Yurt dışında en az bir MÜSİAD Expo Fuarı’nın düzenlenmesi,

4-MÜSİAD Uluslararası Tahkim Merkezi’nin kurulması,

5-Mikro ihracatın desteklenmesi, bu doğrultuda her üyemizin lojistik, insan kaynakları, ödeme sistemleri gibi altyapı süreçlerini güçlendirilmesi,

6-Ekonomi diplomasisi faaliyetleriyle büyükelçi ve ticari ataşeleri Anadolu’daki iş insanları ile bir araya getirilmesi,

7-MÜSİAD Ticaret Ofisi’nin (MTO) kurulması.

YORUMLAR 20
  • soru 2 yıl önce Şikayet Et
    Vergi veriyor musunuz ki?
    Cevapla
  • Önder 2 yıl önce Şikayet Et
    MÜSİAD’ın TÜSİAD’dan ne farkı var? İkiside kapitalist olarak işçi emeği sömürüyor. Hep devlete yüklerini atıyorlar. Devlet pandeminin başından beri büyük holdingleri koruyup kolladı artık sıra holdinglerin işçileri koruyup kollamasında ve devlete borçlarını ödemelerinde
    Cevapla
  • Tarafsız 2 yıl önce Şikayet Et
    Müsiad sonuçta Müslüman sanayici iş adamları dernegi değil mi? Bence Enflasyon oranında zam olsun geri kalanı Müsiad üyesi iş verenlerin servetinin 40 ta biri zekat mantığıyla çalıştırdıkları işçilere verilsin bakalım ne oluyor en düşük maaş 10 bin TL olur. Bence Müsiadın sadece adı müsiad Müslüman adam asgari ücretle işçi çalıştırmaz. Vicdanı el vermez.
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz ürettiğiniz ürünlere yaptığınız zam kadar asgari ücrete zam yapın kimse fazlasin istemez emin olun
    Cevapla
  • tamamını 2 yıl önce Şikayet Et
    Tamamını siz karşılasanız ne olur? hiö bir zorluğa katlanmayıp her şeyi devlete yıkmak doğru mu? devlet de parayı halktan kazanıyor. siz niye elinizi taşın altına koymuyorsunuz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle