Musk hisse satışını yatırımcıya sordu darbeyi borsadan yedi

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, sosyal medya hesabından paylaştığı bir anketle sahip olduğu Tesla hisselerinin yüzde 10'luk kısmını satıp satmaması konusunda düzenlediği anket şirket hisselerinin sert düşmesine neden oldu.

Musk hisse satışını yatırımcıya sordu darbeyi borsadan yedi
Musk hisse satışını yatırımcıya sordu darbeyi borsadan yedi
GİRİŞ 08.11.2021 21:03 GÜNCELLEME 08.11.2021 21:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, sosyal medya hesabından paylaştığı bir anketle sahip olduğu Tesla hisselerinin yüzde 10'luk kısmını satıp satmaması konusundaki kararı, sosyal medya kullanıcılarına bırakmıştı. Tesla hisseleri bugün yüzde 7'nin üzerinde değer kaybederek 1.133 dolar seviyesine düşerken daha sonra yükselişe geçti.

Milyarder iş insanı Musk gerçekleşmemiş kazançlardan büyük gelir elde ettiğini söyleyip vergi ödemek için Tesla’da bulunan hisselerinin yüzde 10’unu satmayı önermiş, bunun için sosyal medya hesabından bir anket paylaşmıştı.

Musk'ın paylaştığı ankette 3 milyon 500 binin üzerinde oy kullanıldı. Ankete katılanların yüzde 57.9'u Musk'ın hisselerini satmasını isterken, yüze 42.1'lik kesim ise olumsuz yönde oy kullandı.

Musk, anketten çıkacak sonuç ne olursa olsun buna uyacağını ifade etmişti.

Elon Musk daha önce dördüncü çeyrekte hisselerinin "büyük bir bloğunu" satacağını açıklamış, eylül ayında Kaliforniya, Beverly Hills'deki konuşmasında, Tesla'daki Hisse senedi opsiyonlarının süresi sona erdiğinde marjinal vergi oranının yüzde 50'nin üzerinde olacağını ve yakında satmayı planladığını ifade etmişti.

HİSSELERDE SERT DÜŞÜŞ

Tesla hisseleri haftaya sert düşüş ile başladı. Geride kalan haftayı 1.222 doların üzerinde kapatan Tesla hisseleri Nasdaq açılında yüzde 7'nin üzerinde düşerek 1.133 Dolar seviyesine indi. Daha sonra tekrar yükselişe geçen Tesla hisseleri önce 1.158 dolara ardından da 1.172 dolara çıktı. Tesla hisseleri saat 18.06 itibarıyla 1.173 dolar seviyesinde bulunuyor.

Twitter anketinin sonuçları ne olursa olsun, Musk muhtemelen bu çeyrekte hisse satmaya başlayacaktı. Bunun nedeni, 15 milyar dolardan fazla yaklaşan bir vergi faturasıyla karşı karşıya olması.

YORUMLAR 2
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamı trump yerine düşünüyorlar sanki Abd de olan biten herşeyde bunun ismi çıkıyor bir numaralı zenginde oldu artık saltanatını Abd başkanlığıyla süsleyebilir.
    Cevapla
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Düşünce. Ne kadar hisse almış paralel leri ne kadar almış o na bakmak lazım
    Cevapla