DİKA, 4 ilde yapılacak yatırımlar için 15 milyon lira kaynak aktaracak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ı kapsayan TRC3 Bölgesi'nde yapılacak yatırımlarda kullanılacak kredilerin faizlerinin karşılanması için 15 milyon lira kaynak aktaracak

DİKA, 4 ilde yapılacak yatırımlar için 15 milyon lira kaynak aktaracak
DİKA, 4 ilde yapılacak yatırımlar için 15 milyon lira kaynak aktaracak
GİRİŞ 08.11.2021 11:53 GÜNCELLEME 08.11.2021 11:55

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın 3 Eylül'de Mardin'de tanıtımını yaptığı 15 milyon lira bütçeli, "Rekabet İkliminin Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı"na başvuru süreci başladı.

Proje başına en az 250 bin, en fazla 2 milyon lira tutarındaki yatırımlar için verilecek destek, girişimcilerden ilgi gördü. 4 ilde yaklaşık 100 yatırımcı ilgili bankaya "Kredi uygunluk belgesi" almak için başvuru yaparken, başvurusu kabul edilen girişimciler hazırladıkları projeleri destek programından faydalanmak için DİKA'ya sunacak.

"Çarpan etkisi ile bölgemize 80 milyon lira kaynak aktarımı sağlanmış olacak"

DİKA Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, TRC 3 bölgesinde girişimciliğin geliştirilmesi, işletmelerin ve şirketlerin rekabet gücünün artırılması amacıyla bu programın ilan edildiğini belirtti.

Programda Vakıf Katılım Bankası ile çalıştıklarını, işletmelerin ve şirketlerin kullanacağı kredilerin kar paylarının ajans tarafından karşılanacağını ifade eden Alanlı, "Programın bütçesi 15 milyon lira ancak çarpan etkisi ile bölgemize 80 milyon liralık kaynak aktarımı sağlanmış olacak." dedi.

KAYNAK: AA