Son dakika haberi... Rakamlar açıklandı: F-35'ten 7 kat daha düşük!

Son dakika haberi: Rusya tarafından yeni geliştirilen beşinci nesil Su-75 Checkmate hafif taktik uçağının bir uçuş saat maliyetinin F-35'ten 7 kat daha düşük olduğu açıklandı.

GİRİŞ 06.11.2021 13:54 GÜNCELLEME 06.11.2021 13:54
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostec Genel Müdürü Sergey Çemezov, yeni geliştirilen beşinci nesil Su-75 Checkmate hafif taktik uçağının bir uçuş saatinin ABD yapımı F-35'ten 7 kat daha ucuz olduğunu söyledi.

Fransız Le Figaro gazetesine demeç veren Çemezov, Su-75 Checkmate uçağı ile ana rakibi F-35'lerin bir uçuş saatinin maliyetlerini kıyasladı.

Son dakika haberi... Rakamlar açıklandı: F-35'ten 7 kat daha düşük!

Çemezov, "Beşinci nesil tek motorlu uçaklar ve önceki nesillere ait uçaklar arasında sadece Checkmate'in ana rakibi F-35 karşılaştırılabilir özelliklere sahip olmakla övünebilir. Ancak ABD uçağının aksine bizim uçağımız ekonomik olarak daha karlı. Checkmate'in bir uçuş saatinin maliyeti, F-35'ten 7 kat daha düşük" dedi.

Son dakika haberi... Rakamlar açıklandı: F-35'ten 7 kat daha düşük!

Çemezov, Checkmate'in ana avantajlarının düşük görünürlük, aktif fazlı anten soketine sahip modern radar sistemi ve ayrıca uçağı müşteriye özel yapılandırma özelliği olduğunu vurguladı.

Beşinci nesil yeni Su-75 Checkmate uçağının prototipi ilk kez MAKS-2021 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı'nda görücüye çıktı. Checkmate'in dünya prömiyeri ise 14-18 Kasım tarihlerindeki Dubai Airshow 2021'de yapılacak.

Yeni uçağın öncelikle Ortadoğu, Asya, Kuzey Afrika ve Latin Amerika ülkelerine ihraç edilmesi planlanıyor. İlk uçuşunu 2023'te yapması planlanan yeni Rus uçağının seri üretimine ise 2025'te geçilmesi düşünülüyor.

YORUMLAR 28
  • yiğit 2 yıl önce Şikayet Et
    ürünü al parasını öyle öde ...temelden inşaatçıların ev sattığı gibi olmuş ...sözleşme boş...
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben hiç bir zaman f35 yanlısı olmadım kumanda ABD elinde. Yunanla sorun çoksa bizimkileri kitler. İsrail'e sorun çıksa bizimkileri kitler. Her konu dezavantaj. Bence çok iyi oldu. Modern f16larsa biraz tehlikelidir.
    Cevapla
  • TAM BAĞIMAIZLIK 2 yıl önce Şikayet Et
    Elden gelen öğün olmaz oda zamanında bulunmaz.
    Cevapla
  • deli 2 yıl önce Şikayet Et
    yıllar önce mısıra savaş uçağı satıyorduk. uçak fabrikalarını kapattıran zihniyet kime hizmet ediyormuş anladınız mı. şimdi o fabrikalar hala çalışıyor olsaydı bu durumlara asla düşmezdik
    Cevapla
  • DOBRA 2 yıl önce Şikayet Et
    chp ülkemizin en büyük ulusal güvenlik sorunudur
    Cevapla
  • Kahramanmaraşlı. 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın devlet büyükleri, F35'i unutun artık. Paramızı alamıyorsak, F16 seçeneğini kullanın ve abd mikrobu ile ticareti daha temkinli yapın lütfen. Türk'ün Türk'den başka dostu yoktur. Ülke menfaati neyi gerektiriyorsa onu mutlak uygulamak lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle