ŞOK Marketler’in doğrudan istihdamı 39 bin kişiye ulaştı

Doğrudan istihdamı 39 bin kişiyi aşan ŞOK Marketler, çiftçiler, küçük ve orta ölçekli tedarikçilerle birlikte yüz binlerce kişiye ulaşan bir ekosisteme iş imkânı sunuyor. 2021’in ilk dokuz ayında işe aldığı 3 bin 617 kişiyle beraber ŞOK Marketler, son beş yılda toplam 27 bin kişiye istihdam sağladı. ŞOK Marketler aynı dönemde açtığı mağazalar ve yaptığı yatırımlarla ülke ekonomisine 2,5 milyar TL katkı yaptı.

ŞOK Marketler’in doğrudan istihdamı 39 bin kişiye ulaştı
ŞOK Marketler’in doğrudan istihdamı 39 bin kişiye ulaştı
GİRİŞ 05.11.2021 10:29 GÜNCELLEME 05.11.2021 10:29

ŞOK Marketler, 2021 yılı ilk 9 aylık finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) açıkladı. Buna göre bu yılın ilk dokuz ayında 3 bin 617 kişiyi daha istihdam eden ŞOK Marketler, Türkiye’nin 81 ilinde 39 binden fazla çalışanı ile hizmet vermeye devam ediyor. Toplam mağaza sayısı 8 bin 998’e ulaşan ŞOK Marketler’in son 5 yılda yaptığı istihdam 27 bini geçti. 

ŞOK Marketler’in cirosu yılın ilk dokuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33 artarak 20,4 milyar TL’ye ulaşırken, son beş yılda açtığı yeni mağazalar ve diğer yatırımlarla birlikte ülke ekonomisine sağladığı katkı 2,5 milyar TL’ye ulaştı. Türkiye’nin her yerinden binlerce çiftçi ile küçük ve orta ölçekli işletmeler tarafından üretilen, kaliteli ürünleri, en uygun fiyatlarla müşterilerine ulaştıran ŞOK Marketler, müşterilerinin ekonomisine katkı sağlarken enflasyonla mücadeleye de destek oldu.

Demirel: “Enflasyonla Mücadeleye Katkı Sağlıyoruz”

KAP’a açıkladıkları finansal sonuçları değerlendiren ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel şunları söyledi: “ŞOK’un, güvenilir ve kaliteli ürünleri, en uygun fiyatlarla, müşterilerine en yakın noktadan ulaştırmak üzerine kurulu iş modeli, müşterilerimiz nezdinde büyük ilgiyle karşılanıyor. ŞOK Marketler’in iç enflasyonu her zaman TÜFE’nin birkaç puan altında olmasıyla enflasyonla mücadeleye de önemli bir katkıda bulunuyoruz. Müşterilerimize en uygun fiyatlı ürünleri ulaştırmak için ‘Tarladan Sofraya Doğru Tarım’ gibi projelerle üretici ve çiftçilerimize de destek olmaya devam ediyoruz. ŞOK Marketler olarak müşterilerimize 39 binden fazla çalışanımızın yanı sıra, sürekli denetlenip kontrol edilen 1.000’den fazla tedarikçimiz ve binlerce çiftçi ve üreticiden oluşan çok büyük bir tedarik zinciriyle hizmet götürüyoruz.”

 “E-ticaret ve dijitalleşme alanında yeniliklerimize devam edeceğiz”

ŞOK Marketler altyapısını hızla dijitalleştirerek müşterilerinin alışveriş deneyimlerini kolaylaştırmaya da devam ediyor. Bu kapsamda 2020 yılı Mart ayında devreye alınan ve tüm Türkiye’de kullanılabilen online alışveriş uygulaması ‘Cepte ŞOK’ ile ilgili olarak Uğur Demirel şu bilgileri verdi: “Pandemi döneminde, yurtdışında birçok ülkede market rafları boşalırken hem sektör hem de ŞOK olarak çok iyi bir sınav verdik. Bu süreçte çok hızlı bir şekilde hayata geçirdiğimiz Cepte ŞOK’a olan talep her geçen gün artmaya devam ediyor. Müşterilerimiz internet sitesi ve mobil uygulamanın yanı sıra telefonla da sipariş verebiliyorlar. ŞOK Marketler olarak e-ticaret ve dijitalleşme alanında yeniliklerimizi sürdüreceğiz.”