Altın fiyatları dalgalanıyor

Altın fiyatları, Fed toplantısı öncesinde son üç haftanın en düşük seviyesine geriledikten sonra varlık alımı azaltımına rağmen faiz artırımının yakında gerçekleşmeyeceğine dair beklentilerle yeniden yükseldi.

GİRİŞ 04.11.2021 08:56 GÜNCELLEME 08.11.2021 16:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fed Başkanı Jerome Powell çarşamba günü yaptığı konuşmada varlık alımı azaltımına başlamanın yakın zaman faizlerin de artırılacağı anlamına gelmediğini söyledi.

Yüksek enflasyonun sebebinin pandemi kaynaklı faktörler olduğunu belirten Powell, enflasyonun uzun vadeli yüzde 2 hedefine doğru yumuşamadığını açıkladı.

Powell konuşmasında, faiz artışı için ABD’deki istihdamda da iyileşme görmek istediklerini belirtti. “Faiz artışında sabırlı olacağız” diyen Powell, ABD’de tam istihdam seviyesine gelecek yıl ulaşabilecekleri öngörüsünde bulundu.

Altın yatırımcıları, Fed'in istihdam vurgusundan sonra faiz artırımı takviminin nasıl şekilleneceğini anlamak için bugün açıklanacak işsizlik maaşı başvurularını ve cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisini yakından takip edecek.

ABD tarım dışı istihdam verisi Eylül ayında beklentilerin altında kalarak 194 binlik bir istihdam artışına işaret ediyordu. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan beklentisi Ekim ayı için 450 binlik bir artış yönünde.

Ons altın fiyatı

Yeni haftaya 1.784 dolar civarında başlayan ons altın, Avustralya Merkez Bankası’nın tahvil getiri hedeflemesini sonlandırması sonrasında 1.794 dolara kadar yükselmişti. Yatırımcıların Fed’in varlık alımı azaltımına odaklanmasıyla toplantı öncesinde 1.760 dolara kadar gerielyen ons altın, faiz artırımlarının yakında başlamayacağına dair mesajlarla yeniden 1.775 dolara tırmandı.

Gram altın fiyatı

Gram altın, dolar/TL’nin piyasadaki ilk işlemlerde 9,80’nin üzerini görmesiyle geçen haftaya 567 TL civarında başlamıştı. Sonrasında dolar kurundaki hızlı gerilemeyle 557 TL’ye kadar inen gram altın, haftayı 550 TL’den kapatmıştı.

Gram altın, dolar/TL ve küresel altın fiyatlarının birbirini dengelemesiyle hafta başından bu yana yatay bir seyir izliyor.

YORUMLAR 1
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Dalgalanmıyor ben bildim bileli yükseliyor. Anlık artış azalışlarda para kazanmaya çalışanlar için dalgalı görünüyor sadece.
    Cevapla