Roketsan tarafından geliştirilen Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi ALKA, Balistik Koruma Merkezi ve Lazer Güdümlü Mini Füze Sistemi METE, Türkiye’nin sınır bölgelerinde güvenliği sağlamaya devam ediyor.

Roketsan’ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Güncel asimetrik tehditlere karşı yenilikçi teknolojiler geliştirmeye devam ediyoruz. ALKA, Balistik Koruma Merkezi ve METE ile vatan sınırlarımız güvende!” ifadelerine yer verildi.

ALKA

ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi (YESS); asimetrik tehditlere karşı elektromanyetik ve lazer teknolojisini kullanan Çok Yakın Hibrit Hava Savunma Sistemi.
Tehditlerin, Elektromanyetik Karıştırma Silahı (EKS) ile engellenmesini ve Lazer Silahı ile tahribat edebilmesini sağlayan iki katmanlı savunma mimarisine sahip ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi ,hedefe özel olarak imal edilen, üzerinde çeşitli faydalı yükler taşıyabilen (kamera, patlayıcı, vb.) farklı güdüm çözümleri ile seyir özelliği kazandırılmış mini/ mikro insansız hava araçları (IHA) ve mini/mikro IHA sürülerinin güvenli bir menzilde etkisiz hale getirebilirken meskûn mahallerdeki bombalı tuzaklarına ve yol kenarlarına yerleştirilen el yapımı patlayıcı (EYP) düzeneklerine karşı da kullanılabiliyor.

Balistik Koruma Merkezi

Roketsan Balistik Koruma Merkezi (BKM), askeri ve sivil platformların balistik koruma ihtiyaçlarını karşılamak üzere kuruldu.. Tasarım, geliştirme üretim ve test yeteneklerini tek bir çatı altında barındıran Balistik Koruma Merkezi,. Türkiye’de zırh konularında akademik ve kurumsal araştırmaların koordine edilmesi misyonunu yürütmekte.

BKM, sahip olduğu tasarım tecrübesi ve altyapısı ile, her türlü kara, hava ve deniz platformu için beka sistemleri geliştirme ve entegrasyon yeteneğine sahip.

Drondan Atılan Lazer Güdümlü Mini Füze Sistemi (METE)

Lazer Güdümlü Mini Füze Sistemi, hibrit harekat alanında ve konvansiyonel harp ortamında kullanılan, insanlı veya insansız platformlardan fırlatılabilen, menzil ve hassasiyet üstünlüğü ile yumuşak hareketli ve sabit hedeflerde etkin tahrip gücü sağlayan yenilikçi silah sistemi.

Yorumlar 44 Yorum Var
  • Akıncı 02.11.2021 19:18
    Ne olmaz denilen şeyler oldu bu memlekette. Onimasyom olarak izlediğimiz bu film de hiçbir şey hayal değil birçok teknolojik silah yapıldı ve yapılmakta. Biz boşuna Türksat 5A yi firlatmadık. Bunların hepsi birer hazırlık.
  • Hasan 02.11.2021 19:15
    Gururumuzsun roketsan
  • Dede 02.11.2021 18:38
    Dağlar da kapan sistemleri kurulsun
  • hidayet 02.11.2021 17:43
    Hiçbir üste yok ki bunlar. Olmayacak da. Anca fuarlarda işlevi olmayan içi boş HSS ve phalanx mock-upları veya işte böyle bol bol çizgi film var. Gerçeği yok HSS ve Phalanx tipi üs korumalarının en çok saldırılan üs ve birliklerde bile. Animasyonu bile en az 3 ayda yapmışlardır. Artık 1 sene sonraki animasyona kadar yan gelip yatacaklar... Birliklerde üslerde bunlar yok ve olmayacak 20 senede olurdu olacak olsaydı. Bir süzme bunları diyor boyle bir öizgi filmi yapmak kafa istiyor tabi sende bunları anlayacak kafa yokki ama şuna mutlu olabilirsin hainler şimdi inlerinden çıkamyıor yapanların ellerine akıllarına emeğine yüreklerine sağlık yaptıranlardan emeği geçen herkesten allah razı olsun
  • Halo 02.11.2021 17:29
    Maaşallah
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek