Fatih Sondaj Gemisi Türkali-6'da

Karadeniz'deki araştırmalarına devam eden Fatih Sondaj Gemisi, Türkali-6 kuyusuna ulaştı.

GİRİŞ 30.10.2021 15:29 GÜNCELLEME 30.10.2021 15:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Karadeniz'deki keşiflerine devam eden Fatih Sondaj Gemisi'nin Türkali-6 kuyusuna ulaştığı kaydedildi. Türk Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığınca 27 Ekim - 27 Aralık 2021 tarihleri arasında yayımladığı NAVTEX ile Fatih Sondaj Gemisi’nin Türkali-6 kuyusunda sondaja başlayacağını duyurmuştu.

540 MİLYAR METREKÜP DOĞAL GAZ KEŞFETMİŞTİ

NAVTEX’e göre Fatih Sondaj Gemisi'nin Karadeniz’de araştırmalarına devam devam edeceği; gemiye Sancar, Korkut ve Altan gemilerinin de eşlik edeceği öğrenildi. Fatih Sondaj Gemisi, ilk olarak Tuna-1 kuyusunda sondaj gerçekleştirmiş ve toplam 405 milyar metreküp doğal gaz keşfedilmişti.

Fatih Sondaj Gemisi ardından Türkali 1-2 kuyularının yanı sıra Amasra-1 kuyularında da sondajını tamamlamış Karadeniz'de derin denizde toplam 540 milyar metreküp doğalgaz keşfedilmişti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • Gerçekler 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu gemileri zamanında devletimizin envanterine katan Berat bey fondaş medya yüzünden görevden alındı maalesef.
    Cevapla
  • Mikail 2 yıl önce Şikayet Et
    Akdeniz de niye çalışmıyoruz
    Cevapla
  • A dayı 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah C.C. İzin verirse Trilyon metreküp müjdeler bekliyoruz. Şimdi sallamışsın diyeceksiniz. Ben çok eminim var öyle şeyler ve müjdeler. Yeter ki 2023 cumhur ittifakı devam etsin.
    Cevapla