Ukrayna'dan Türkiye açıklaması! Fırsat olarak görüyoruz

Ukrayna, Türkiye'nin diplomatik ilişkilerin tesisinin 30. senesi olan Şubat 2022'de düzenlenmesi planlanan Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı'nı serbest ticaret anlaşması (STA) imzalanması için fırsat olarak görüyor.

Ukrayna'dan Türkiye açıklaması! Fırsat olarak görüyoruz
Ukrayna'dan Türkiye açıklaması! Fırsat olarak görüyoruz
GİRİŞ 29.10.2021 17:02 GÜNCELLEME 29.10.2021 17:09
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Ukrayna ve Türkiye'nin diplomatik ilişkilerin tesisinin 30. senesi olan Şubat 2022'de düzenlenmesi planlanan Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı'nı serbest ticaret anlaşması (STA) imzalanması için fırsat olarak gördüğünü belirtti.

Kuleba, Atlantic Council'de yayımlanan "Güçlü Ukrayna-Türkiye ortaklığı Karadeniz'in güvenliğinin yoludur" başlıklı yazıda iki ülke ilişkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

NATO'nun Karadeniz stratejisi üzerine düşünürken, Ukrayna ve Türkiye'nin siyasi, askeri ve teknik iş birliğini geliştirerek örnek alınabilecek bir model oluşturduğunu ifade eden Kuleba, iki ülke stratejik ortaklığının böylesine bir iş birliğinin yalnızca gerçekleştirilebilir değil aynı zamanda karşılıklı faydalı olduğunun iyi bir örneği olduğunu aktardı.

Kuleba, gelecek sene iki ülkenin diplomatik ilişkilerin tesisinin 30. senesini kutlayacağına dikkati çekerek, bu olayın şerefine o tarihte devlet başkanlarının katılımıyla Ukrayna-Türkiye Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi düzenlemeyi planladıklarını anlattı.

İki tarafın da Şubat 2022'deki toplantıyı uzun süredir beklenen serbest ticaret anlaşmasının imzalanması için bir fırsat olarak gördüğüne işaret eden Kuleba, anlaşmanın imzalanmasıyla iki ülke arasındaki kuvvetli ticaret bağlarının daha da gelişmesinin sağlanacağını vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Kazım Aktekin 2 yıl önce Şikayet Et
    Uçak yapabilen bir ülke Ukrayna teknoloji bakımından boş bir ülke değil bizim de onlardan öğreneceğimiz teknik bilgiler var
    Cevapla
  • ASİL TÜRKOĞLU 2 yıl önce Şikayet Et
    UKRANYA Bizden uzak dur RUSYA ile aramızı bozma sende yarın tekerin düze çıktımı İsrail gibi olursun onlarda zamanın da hep kuyruk sallayıp etrafımızda dolandılar sonuç baş düşman BİZ SENİN YÜZÜNDEN RUSYA İLE KÖTÜ OLAMAYIZ OLMAMALIYIZ ABD BABANA GİT GÜLE GÜLE HATTA DEFOL
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusyadan kimseye dost olmaz ne çabuk unuttunuz askerlerimizi nasıl şehit ettiklerini, abd bile yapmadı bunu bu güne kadar, Rusya bize en büyük zararı veren ülke bu hem tarihte böyle oldu hem de şimdi böyle oluyor
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    türkiye suriye ye karşı ukraynayı destekliyor doğru karar,santraç oynarken takip etmezsen kaybedersin. biraz daha geniş bak etrafa
    Cevapla
  • denge 2 yıl önce Şikayet Et
    Haksız bir yorum yapmışsın. Denge siyaseti kurmak zorundayız. Türkçe konuşan pek çok türkmen var orda gagauzlar mesela ve kuman kökenli soydaşlarımız var. Her iki ülkede de rusların tatar dediği kıpçak soydaşlarımız var. Her iki millet de 3000 küsür yıldır türklerin göç yolunda ve türklerle akrabalık bağları kurdular. Her iki millet de bize yakın. Denge siyaseti kurmak zorundayız.
    Cevapla
  • gurupyorum 2 yıl önce Şikayet Et
    senin hiç bir şeyden haberin yok adamlar antonov uçak fabrikasını bize açtı onlarında çok faydası oldu Türkiye ye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle