Pandemi döneminde ellerinden kaçırdılar: Çalıştıracak personel bulamıyorlar

Antalya’da otellerde doluluk oranlarının devam ettiğini belirten Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca, “Otellerin şuanda en büyük problemini personel oluşturuyor. Çünkü pandemi döneminde yıllarca yetiştirdiğimiz kalifiye elemanlar farklı sektörlere göç ettiler. Sektörde en büyük sorun şuanda istihdam edecek personel bulamamak. 2022 yılına yönelik olarak kaybettiğimiz personeli geri kazanmak için çalışmalar yapıyoruz” açıklamasını yaptı.

Pandemi döneminde ellerinden kaçırdılar: Çalıştıracak personel bulamıyorlar
Pandemi döneminde ellerinden kaçırdılar: Çalıştıracak personel bulamıyorlar
GİRİŞ 28.10.2021 15:28 GÜNCELLEME 28.10.2021 15:28
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca Ekim ayında otel doluluklarıyla ilgili bilgiler verdi.

Antalya’ya 26 Ekim itibariyle 8 milyon 400 bin civarında turist geldiğini belirten Atmaca, “Yıl sonuna kadar bu rakamın 9 milyona gelmesini bekliyoruz. Salgın olan bir dönemde turizm yapabilmek çok önemliydi. Biz bunu çok iyi başardık. Hem aşılamanın artması hem de güveli turizm sertifikasyonu ile 9 milyona ulaştık. Sezon başında 2020 yılında gelen turistin 2 katının geleceğini konuşmuştuk. Geçen sene 3.5 milyona yakın turist gelmişti. Biz bu yıl 7 milyon bekliyorduk. 9 milyon turist pandemide Antalya için büyük bir başarı olacak” sözlerine yer verdi.

"EN BÜYÜK SORUN ŞUANDA İSTİHDAM EDECEK PERSONEL BULAMAMAK"

Antalya’da otellerde doluluk oranlarının devam ettiğini belirten Atmaca, “Otellerin şuanda en büyük problemini personel oluşturuyor. Çünkü pandemi döneminde yıllarca yetiştirdiğimiz kalifiye elemanlar farklı sektörlere göç ettiler. O yüzden sektörde en büyük sorun şuanda istihdam edecek personel bulamamak. 2022 yılına yönelik olarak kaybettiğimiz personeli geri kazanmak için çalışmalar yapıyoruz” açıklamasını yaptı.

"RAKAMLARDAN FİYATLARDAN DAHA ÖNEMLİ BİR KONU BU SENE KAPALI TESİSİMİZİN KALMAMASI"

Antalya’yı 2019 yılında tüm zamanların en çok turistin ziyaret ettiğini hatırlatan Atmaca, “Amacımız fiyatlarımızı arttırmaktı. Sonra pandemi oldu. Dünya durdu. Rakamlardan fiyatlardan daha önemli bir konu bu sene kapalı tesisimizin kalmaması ve herkesin çalışıyor olmasıdır. Herkes işinin başında. Tüm otellerimiz açık. En önemli konu budur. 2022’ye hazırlanıyoruz. 2020’nin 2021’den 2021’den daha iyi olacağını düşünüyoruz. Antalya’ya gelen turist sayısında yine Rusya ilk sırada yer alıyor” dedi.

YORUMLAR 68
  • fatihan 2 yıl önce Şikayet Et
    adam gibi maaş ve sosyal imkan verin binlerce işsiz var.hepsi koşarak gelir.
    Cevapla
  • Soydan Özbay 2 yıl önce Şikayet Et
    Üretimde değil hizmet sektöründe çalışan işçiler bu ülkede her zaman modern köle olarak sömürülmüştür. Yaşlandıklarında bir bakarlarki sigortaları dahi yatırılmamış ve emekli maaşları bile yok.
    Cevapla
  • Mücahid 2 yıl önce Şikayet Et
    çalışanın hakkını verin, hepsi geriye gelir, çalışma koşulları ağırsa hakkını da vermiyorsan daha çok ağlarsınız.
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    otelcilikte yıllarca eğitilmiş kalifiye elaman deniyorda....yahu fabrikaya tornacımı,tespiyeci mi yetiştiriyorsuz.alt tarafı odaların tuvaletini,banyosunu temizleyip,yatak çarşaflarını değiştirecek,müşteri bavularını taşıyacak,otel lokantası varsa müşterilere yemek yapacak,servis yapacak insan.ben bunları hergün evimde kendime yapıyorum .
    Cevapla
  • Ismaıl 2 yıl önce Şikayet Et
    kahvehaneden yorum yapınca böyle oluyor işte kardeş sistem nedir o bilgisayar nasıl kullanılır bilmiyon
    Cevapla
  • Dadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Gitmeyin kardeşim afganlari Suriyelileri alsın calistirsinlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle