Pandemi döneminde ellerinden kaçırdılar: Çalıştıracak personel bulamıyorlar
Antalya’da otellerde doluluk oranlarının devam ettiğini belirten Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca, “Otellerin şuanda en büyük problemini personel oluşturuyor. Çünkü pandemi döneminde yıllarca yetiştirdiğimiz kalifiye elemanlar farklı sektörlere göç ettiler. Sektörde en büyük sorun şuanda istihdam edecek personel bulamamak. 2022 yılına yönelik olarak kaybettiğimiz personeli geri kazanmak için çalışmalar yapıyoruz” açıklamasını yaptı.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca Ekim ayında otel doluluklarıyla ilgili bilgiler verdi.
Antalya’ya 26 Ekim itibariyle 8 milyon 400 bin civarında turist geldiğini belirten Atmaca, “Yıl sonuna kadar bu rakamın 9 milyona gelmesini bekliyoruz. Salgın olan bir dönemde turizm yapabilmek çok önemliydi. Biz bunu çok iyi başardık. Hem aşılamanın artması hem de güveli turizm sertifikasyonu ile 9 milyona ulaştık. Sezon başında 2020 yılında gelen turistin 2 katının geleceğini konuşmuştuk. Geçen sene 3.5 milyona yakın turist gelmişti. Biz bu yıl 7 milyon bekliyorduk. 9 milyon turist pandemide Antalya için büyük bir başarı olacak” sözlerine yer verdi.
"EN BÜYÜK SORUN ŞUANDA İSTİHDAM EDECEK PERSONEL BULAMAMAK"
Antalya’da otellerde doluluk oranlarının devam ettiğini belirten Atmaca, “Otellerin şuanda en büyük problemini personel oluşturuyor. Çünkü pandemi döneminde yıllarca yetiştirdiğimiz kalifiye elemanlar farklı sektörlere göç ettiler. O yüzden sektörde en büyük sorun şuanda istihdam edecek personel bulamamak. 2022 yılına yönelik olarak kaybettiğimiz personeli geri kazanmak için çalışmalar yapıyoruz” açıklamasını yaptı.
"RAKAMLARDAN FİYATLARDAN DAHA ÖNEMLİ BİR KONU BU SENE KAPALI TESİSİMİZİN KALMAMASI"
Antalya’yı 2019 yılında tüm zamanların en çok turistin ziyaret ettiğini hatırlatan Atmaca, “Amacımız fiyatlarımızı arttırmaktı. Sonra pandemi oldu. Dünya durdu. Rakamlardan fiyatlardan daha önemli bir konu bu sene kapalı tesisimizin kalmaması ve herkesin çalışıyor olmasıdır. Herkes işinin başında. Tüm otellerimiz açık. En önemli konu budur. 2022’ye hazırlanıyoruz. 2020’nin 2021’den 2021’den daha iyi olacağını düşünüyoruz. Antalya’ya gelen turist sayısında yine Rusya ilk sırada yer alıyor” dedi.
-
fatihan 3 yıl önce Şikayet Etadam gibi maaş ve sosyal imkan verin binlerce işsiz var.hepsi koşarak gelir.Beğen
-
Soydan Özbay 3 yıl önce Şikayet EtÜretimde değil hizmet sektöründe çalışan işçiler bu ülkede her zaman modern köle olarak sömürülmüştür. Yaşlandıklarında bir bakarlarki sigortaları dahi yatırılmamış ve emekli maaşları bile yok.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Mücahid 3 yıl önce Şikayet Etçalışanın hakkını verin, hepsi geriye gelir, çalışma koşulları ağırsa hakkını da vermiyorsan daha çok ağlarsınız.Beğen Toplam 1 beğeni
-
zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Etotelcilikte yıllarca eğitilmiş kalifiye elaman deniyorda....yahu fabrikaya tornacımı,tespiyeci mi yetiştiriyorsuz.alt tarafı odaların tuvaletini,banyosunu temizleyip,yatak çarşaflarını değiştirecek,müşteri bavularını taşıyacak,otel lokantası varsa müşterilere yemek yapacak,servis yapacak insan.ben bunları hergün evimde kendime yapıyorum .Beğen Toplam 5 beğeni
-
Ismaıl 3 yıl önce Şikayet Etkahvehaneden yorum yapınca böyle oluyor işte kardeş sistem nedir o bilgisayar nasıl kullanılır bilmiyonBeğen
-
Dadaş 3 yıl önce Şikayet EtGitmeyin kardeşim afganlari Suriyelileri alsın calistirsinlarBeğen Toplam 3 beğeni