Altın fiyatlarında büyük şok yaşanıyor! Aniden düşüşe geçti

Son dakika haberi: Dolardaki yükselişle rekor seviyeye çıkan altın fiyatları aniden düşüş yaşadı. Haftaya 560 TL bandından başlayan gram altın dolar kurunda yaşanan geri çekilmeyle 550 TL'nin altına indi.

GİRİŞ 27.10.2021 09:03 GÜNCELLEME 27.10.2021 09:36
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Dolar kurundaki yükseliş yükselen altın fiyatlarında kur hareketliliği devam ediyor. Bir süredir yatırımcıların gözü kulağı altın fiyatlarında son dakika hareketliliğinde. Ay sonuna doğru sert bir yükselişe geçen altın fiyatlar, bugün sürpriz bir hareketlilik yaşıyor.

Dolarda son durumDolarda son durum

GRAM ALTINDA ONS VE DOLAR ETKİSİ

Altın fiyatları dolar kurundaki düşüşle güç kaybederken ONS altın güne sürpriz bir düşüşle başladı. Yaşanan bu düşüş Gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve cumhuriyet altın fiyatı başta olmak üzere altın fiyatlarını etkiledi.

ALTINDA GÖZLER AVRUPA MERKEZ BANKASI'NDA

Altın yatırımcıları, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın perşembe günkü toplantı sonrası enflasyon görünümüne ve bunun faiz artırımına gidildiğinde ne anlama geldiğine ilişkin söyleyeceklerine odaklanırken altın fiyatları düştü.

Avrupa’daki yatırımcılar enflasyonun yükselmesi, tedarik sıkıntılarının devam etmesi ve artan enerji fiyatlarından sonra AMB’nin faizleri düşük tutmaya devam edeceğine şüpheyle yaklaşmaya başladı.

Ancak AMB yönetim konseyinin perşembe günkü toplantıda politikasını değiştirmesi beklenmiyor. Bunun yerine, dikkatler temel olarak Lagarde’ın toplantı sonrası enflasyon görünümüne ve bunun faiz artırımına gidildiğinde ne anlama geldiğine ilişkin söyleyeceklerinde toplanacak.

Oanda Corp Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya ise kısa vadede altının azalan risk iştahıyla gerileyebileceğini belirterek, “AMB sonrası güçlü bir dolar ile karşılaşabiliriz ve bu da altın fiyatlarını büyük ihtimalle aşağı çeker” dedi.

GRAM ALTIN NE KADAR?

ALIŞ(TL) 548,32

SATIŞ(TL) 548,41

ÇEYREK ALTIN KAÇ TL?

ALIŞ(TL) 872,00

SATIŞ(TL) 902,00

YARIM ALTIN FİYATI

ALIŞ(TL) 1.743,00

SATIŞ(TL) 1.803,00

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

ALIŞ(TL) 3.487,00

SATIŞ(TL) 3.594,00

YORUMLAR 23
  • Korkma 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben şok...
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücretle bir cumhuriyet altını alınamıyor. şaka gibi... gerçek te olan ve açıklanmayan enflasyon oranında asgari ücrete zam yapılmalı. 5 bin TL den aşağı asgari ücret olmamalı.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar çok düşmüş, emekli maaşımdan arttırdığım para ile hemen altın alayım bari.
    Cevapla
  • misafirr 2 yıl önce Şikayet Et
    nasilda alistirmaya calisiyorsunuz yukselmis olani dustu diye
    Cevapla
  • muhalif 2 yıl önce Şikayet Et
    altın doyuma ulaştı yönü bundan sonra aşağı olacaktır yaza kadar altın almayın yatırım amaçlı kısa badede dolar tavsiye ederim alti ay önce uyarima uyan oldu ise gram başı 100 tl kazanmış demektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle