Yok artık Elon Musk! Kişisel serveti dev şirketleri bile solladı

Petroldeki yükseliş, elektrikli araçlara yönelime neden olurken, bir oto kiralama şirketinin 100 bin Tesla sipariş etmesi ile hisseler uçunca, dünyanın en zengin insanı Elon Musk'ın kişisel serveti daha da arttı.

Yok artık Elon Musk! Kişisel serveti dev şirketleri bile solladı
Yok artık Elon Musk! Kişisel serveti dev şirketleri bile solladı
GİRİŞ 26.10.2021 13:54 GÜNCELLEME 26.10.2021 17:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dünyanın en zengin kişisi unvanını elinde bulunduran Tesla CEO’su Elon Musk, servetindeki son artışla birlikte mali olarak petrol şirketi Exxon’dan daha değerli oldu.

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre dünyanın en zengin insanının serveti dün 288,6 milyar dolara yükseldi. 36,2 milyar dolarlık kazanç, Hertz Global Holdings’in 100 bin araba sipariş etmesinin ardından Tesla’nın hisse senedi fiyatlarındaki artışla geldi.

DEĞERİ 1 TRİLYONU GEÇTİ

Bu değerle birlikte Apple Inc. Microsoft Corp. , Amazon.com Inc., Google'ın ana şirketi Alphabet Inc. gibi 1 trilyon dolardan fazla değere sahip diğer ABD şirketleri arasına Tesla da katıldı.

Exxon gibi eski bir enerji devinin değerini gölgede bırakmak, Musk’ın kariyerinde önemli bir dönün noktası olarak görülüyor. Elektrikli araba üreticisi Tesla’nın CEO’su olarak bir petrol firmasını geride bırakması da otomotiv sektörünün geleceği açısından önemli.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARA YÖNELİM ARTACAK

2021 yılında kış aylarının yaklaşmasıyla enerji sektöründe yaşanan kriz, petrol ve doğal gaz fiyatlarını tetikledi. Ancak fosil yakıtlardaki fiyat artışı, elektrikli araç satışlarının daha da artmasına yardımcı olabilir.

Exxon Mobile, dünyanın en değerli petrol şirketleri arasında yer alıyor. Exxon, Suudi Aramco’dan sonra dünyanın en değerli enerji şirketi.

YORUMLAR 3
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Söylediğiniz doğru ama anladığınız yanlış. Mülk elbette Allah'ındır ama o mülkü de çalışana verir. Ahirete inanmak, dünyada çalışmamayı ya da daha çok para kazanmak için çabalamamayı gerektirmez. Ahireti unutturan dünya malından hayır gelmez, evet ama siz sanki dünyevi şeylerde tembelliği, takva göstergesi gibi görüyorsunuz. Geri kalmamızın sebeplerinden biri daha.
    Cevapla
  • kemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Mülk Allah'ındır. insan sadece emanetin hamallığını yapar ve vebalini üstlenir.
    Cevapla
  • Muhammed Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    kemal kardeşim varsin dünya onlarin ahiret bizim olsun
    Cevapla