Erdoğan imzaladı: Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika kararı!

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika kararı geldi. Benzin, motorin, LPG hepsini kapsıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı "2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, akaryakıtta eşel mobil sistemi 2022'de de devam edecek. Fiyat artışlarının bir kısmı ÖTV'den karşılanarak satış fiyatına yansıtılmayacak.

GİRİŞ 26.10.2021 09:44 GÜNCELLEME 26.10.2021 09:44
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer alan Cumhurbaşkanı Kararı'nda, "Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ekli '2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nın onaylanmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Programa göre, dalgalı kur rejimi uygulaması devam edecek. Enflasyon hedeflemesi sistemi sürecek. Döviz kurunda sağlıksız fiyat oluşumu gozlenirse piyasa istikrarı için gerekli adımlar atılacak. Akaryakıtta eşel mobil sistemi 2022'de de devam edecek. Fiyat artışlarının bir kısmı ÖTV'den karşılanarak satış fiyatına yansıtılmayacak. 
 
Öte yandan bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzinin litre satış fiyatına 28 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Motorin ve LPG için henüz yeni bir zam kararı bulunmuyor.
 
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'nın (EPGİS) yaptığı duyuruya göre, bugün benzine 44 kuruşluk zam gelmişti. 
 

YORUMLAR 69
  • suat 2 yıl önce Şikayet Et
    elektrikli araçlar normal araç fiyatlarına düşüp yaygınlaşsa da kurtulsak şu benzinden motorinden. ama endişem şu ki, bu sefer elektriğe zam gelebilir.
    Cevapla
  • yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    arabeske devam
    Cevapla
  • Tuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabloya uzaktan bakın oyun büyük küresel kriz cıkarmak kıtlık çıkarmak için yapılıyor diye düşünüyorum. Allabın izniyle Ülkemiz en hafif şekilde bu krizleride güçlenerek atlatır inşallah. İnsanlık insani değerlerden de uzaklaştığı için musibetler çoğalıyor.
    Cevapla
  • Lapsekili kardeş 2 yıl önce Şikayet Et
    Tohum ve gübrelerle oynarsan kıtlık çıkarabilirsiniz. Vahşi sulama da buna eklenebilir
    Cevapla
  • Zzzzzz 2 yıl önce Şikayet Et
    Kıtlık cikarmak nasıl bir tabirdir. Kuraklık var belki arastirirsan görebilirsin
    Cevapla
  • Bülent 2 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat etmek lazım. Bu ekonomik saldırıdır. En uygun akaryakıtı kullanıyoruz. Çok normal. Hızla kalkınıyoruz. Ayağa kalkıp Türk gücünü göstereceğiz. Emellerine ulaşamayacaklar. Üretmeye başladık. Hiçbir yabancı kuruluşa boyun eğmeyen bir liderimiz var.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada insanlar benzin bulamıyor bizde çok şükür var daha ne istiyorsunuz nankörlük yapmayın.
    Cevapla
  • Mehmet Özbek 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa araba üretiyor benzin bulamıyor fıkra bitti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle