Bilecik'te 5 bin ton rekolte bekleyen nar üreticileri mutlu

Bilecik'in İnhisar ilçesinde yetişen "deve dişi" çeşidi narda 5 bin ton rekolte bekleyen üreticiler, hasat için bahçelere mutlu girdi.

Bilecik'te 5 bin ton rekolte bekleyen nar üreticileri mutlu
Bilecik'te 5 bin ton rekolte bekleyen nar üreticileri mutlu
GİRİŞ 25.10.2021 16:27 GÜNCELLEME 25.10.2021 16:27

Orta Sakarya Vadisi'nde yer alan yörenin mikroklima özelliği sayesinde yetiştirilen narda bu yıl yaklaşık 5 bin ton rekolte öngörülüyor. Geçen yıla oranla fiyatı artan nar, kilosu 4-5 liradan alıcı buluyor.

2 bin 15 dönüm nar bahçesinin bulunduğu bölgede lokum ve meyve suyu yapımında değerlendirilen ürünler, çoğunlukla İstanbul, Ankara ve Bursa'dan gelen alıcılara satılıyor.

İnhisar Kaymakamı Elif Nur Saçal, ilçede yetişen farklı tarım ürünlerinin yıl boyunca Türkiye'nin dört bir tarafındaki tüketicilerle buluşturulduğunu söyledi.

Domates, salatalık ve incirin ardından ilçenin önde gelen tarım ürünlerinden narın hasadının yapıldığını kaydeden Saçal, "Şimdi de narı tadıyoruz. Narımızı ülkenin diğer illerindeki vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalışıyoruz. Buradaki narın bir özelliği var. 'Deve dişi' nar. Çok tatlı. O kadar tatlı ki gördüğüm kadarıyla ekşisi yapılmıyor. Şu an bahçelerimizin her tarafı kıpkırmızı." diye konuştu.

KAYNAK: AA