Hürjet Malezya'da ihaleye katılıyor

Malezya devleti Hava Kuvvetlerine yeni taarruz uçağı almak için harekete geçti. Normalde ülkelerin hükümetleri arasında yapılan uçak anlaşmalarında bu kez bir ilk gerçekleşti.

Hürjet Malezya'da ihaleye katılıyor
Hürjet Malezya'da ihaleye katılıyor
GİRİŞ 23.10.2021 15:07 GÜNCELLEME 23.10.2021 15:07
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Malezya medyasında yer alan haberlere göre, Malezya Kraliyet Hava Kuvvetlerinin (RMAF) 18 adetlik hafif taarruz uçağı (LCA) ihtiyacı için toplamda 6 şirket tekliflerini sundu. Şirketler arasında TUSAŞ da yer alıyor.

Savunma Sanayist sitesinin aktardığına göre, henüz ayrıntıları net olmamakla birlikte Malezya Hava Kuvvetlerinin bir filo (18 adet) hafif taarruz uçağı için 961.6 milyon dolarlık bir bütçe ayırdığı iddia ediliyor. Bu bütçenin yarısının (480.8 milyon dolar) ham palmiye yağı veya palmiye yağı ürünleriyle karşılanması da hedefleniyor.

6 ŞİRKET TEKLİFİNİ İLETTİ

Malezya medyasından The Edge’e konuşan kaynaklara göre toplamda 9 adet şirket temmuz ayı içerisinde ihale için gerekli olan belgeleri teslim aldı. Tekliflerin son iletilme tarihi olan 6 Ekim’e kadar ise toplamda altı adet şirket tekliflerini Malezya’ya iletti.

İLK KEZ AÇIK İHALE YÖNTEMİYLE UÇAK ALINACAK

Kaynaklara göre Malezya’nın ihtiyaçları kapsamında ek bir filo daha (18 adet) sipariş verilebilir. Malezya, daha önce yaptığı tüm askeri uçak alımlarını hükümetler arasında yürütülen müzakerelerle tedarik ediyordu ancak ilk kez açık ihale yöntemiyle uçak alımına çıkılıyor.

TEKLİF İLETEN FİRMALAR

Malezya Hava Kuvvetlerinin hafif taarruz uçağı ihalesi için tekliflerini ileten firmalar ve ürünleri ise şöyle:

KAI/Kemalak Systems: FA-50
TUSAŞ: Hürjet
CATIC: L-15
Leonardo: M-346
Hindustan Aeronautics:Tejas
Rosoboronexport: MiG-35

YORUMLAR 19
  • İhsan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim uçakta uyduruk görünüyor fazla basit gibi
    Cevapla
  • Erima 2 yıl önce Şikayet Et
    rakibi mig 35 :s bizim daha kullanmadigimizi adamlar niye alsin...
    Cevapla
  • Tei motor yapiyor 2 yıl önce Şikayet Et
    Gavurlar ucagi icat etti eyvallah biz daha farkli ucan savas aygitlari uretelim su ucma ucurma isini sil bastan bi degistirelim ..isini (Lazere daha ehemmiyet verelim ) hipersonic fuzemiz yok daha ..
    Cevapla
  • öneri 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis varsa kapalı şeker fabrikalarını vs aç lütfen, kapalı fabrikaların yeniden açılması için teşvik verin. Orman ürünlerinden gelir getirici bir sistem kurun. Ağaç kesip iç piyasaya dış piyasaya satın yerine yeni ağaçlar dikilsin orman gençleşir yangın çıkma ihtimali azalır. Kağıt ve kağıt hammaddesi ithalatı varsa bunu yerli üretimle ve orman ürünlerini ticareti ile sıfırlayın. Keçiler ormanın bahçıvanıdır keçilerin ormana girmesine yasak koymayın. Bodur bitkileri yer bunların yangın çıkamasına vesile olmasını engeller.
    Cevapla
  • Ferudun 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nin envanter inde kaç tane var bunlar dan
    Cevapla
  • öylesini birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    henüz seri üretime geçmedi, az kaldı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle