İlk altın külçesi 2022 yılında dökülecek

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz, “2022 yılının sonunda ilk altın külçemizi döküp Türk ekonomisine kazandırmak istiyoruz” dedi.

GİRİŞ 23.10.2021 11:22 GÜNCELLEME 23.10.2021 14:05
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz, Genel Müdür Halit Semih Demircan ve şirket yöneticileri ile birlikte bir süre önce altın rezervi keşfedilen Bilecik’in Söğüt ilçesindeki maden sahsında incelemelerde bulundu.

Demircan, Akbaştepe ve Korudanlık bölgelerindeki birinci, ikinci ve üçüncü faz çalışmalarına ilişkin detaylı bir sunum yaptı.

Demircan, yatırımın ilk aşamasının 2022 yılı içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini, 2024 yılında ise işletmenin tam kapasiteye ulaşacağını belirterek şunları söyledi:

“Söğüt altın madeni projemizde Akbaştepe ve Korudanlık maden sahalarının yer aldığı bölge. Bu alan cevher zenginleştirme tesislerinin ve maden işletme sahaların yer alacağı bölgedir.  Projemiz için planladığımız gibi ÇED olumlu belgesi ve diğer izin süreçlerimizi de kısa sürede tamamladıktan sonra kısa zamanda tesis inşaat faaliyetlerine başlayarak 2022 yılı sonuna kadar altın üretimini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda da çalışmalarımızı yapmaktayız, bugüne kadar da ciddi mühendislik çalışmaları ve ekipman tedarik çalışmalarını da yapmış bulunuyoruz.”

İLK ALTIN KÜLÇESİ DÖKÜLECEK

Fahrettin Poyraz ise ÇED raporunun onaylanmasının ardından çalışmaların hızlanacağını kaydederek, “2022 yılının sonu itibarıyla da burada üretilecek olan ilk altın külçemizi döküp Türk ekonomisine kazandırmak istiyoruz. Burada aynı anda birkaç çalışma birden yapıyoruz. Bir taraftan projelendirme çalışmaları yapıldı, tamamlandı. İnşallah biz önümüzdeki birkaç haftalık dönem zarfında ÇED raporu bakanlık onayından geldikten sonra da çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta da Cumhurbaşkanı'mızın imzasıyla acele kamulaştırma kararı çıkmış olup buradaki arazilerin mülkiyetinin Hazine’ye devri işlemleri yapılmaya başlandı. Bunları da birkaç hafta içerisinde bitirdikten sonra bizim tahminimiz önümüzdeki ay içinde burada hem madencilikle ilgili olarak hem de tesis kurulumuna yönelik olarak çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başlayacağız. Hedefimiz bir taraftan tesisin kurulumunu devam ettirirken, bir taraftan maden işleme çalışmalarını yapmak” diye konuştu. 

TARIM KREDI KOOPERATIFLERI GENEL MUDURU VE GUBRETAS MADEN YATIRIMLARI A.S. YONETIM KURULU BASKANI FAHRETTIN POYRAZ, BILECIKIN SOGUT ILCESINDE BIR SURE ALTIN REZERVI KESFEDILEN MADEN SAHASINDA INCELEMELERDE BULUNARAK, 2022 YILI ICINDE MADEN ISLETME FAALIYETLERI ILE BIRLIKTE ILK FAZ TESIS KURULUMU GERCEKLESTIRILEREK DEVAMINDA 2022 YILININ SONUNDA ALTIN KULCEMIZI DOKUP TURK EKONOMISINE KAZANDIRMAK ISTIYORUZ DEDI.(FOTO:CAFER ELMAS/BILECIK-DHA)

Poyraz, “Bizim açımızdan buranın ayrı bir önemi var çünkü şirketimiz Gübretaş iştiraki ve Gübretaş şu anda tarım sektöründe de Türkiye’nin en önemli aktörlerinden, burada elde edilecek olan değer, bunun Gübretaş’a aktarımı sonrasında Gübretaş ile yapacağımız yatırımlar, Gübretaş ile birlikte Tarım Kredi olarak ciddi bir imkana kavuşmuş olacağız. En nihayetinde de aslında Tarım Kredi Kooperatifleri bir çiftçi kuruluşu ve buradan elde edilmiş olan değer bunun Gübretaş’a, Tarım Kredi’ye ve Türk çiftçisine, tarım ekonomisine yansımasıyla Türkiye ekonomisine çok ciddi katkılar sağlamayı hedefliyoruz” dedi.



‘HEDEF YILLIK 7 TON ALTIN’

Fahrettin Poyraz, faz çalışmalarının tamamlanmasının ardından yıllık 6-7 ton civarında altın üretimi hedeflediklerini belirterek, “Buradaki birinci, ikinci ve üçüncü fazdaki yatırımlarımızı tamamlayıp tam kapasite çalışmaya başladığımızda şu andaki planlamamız 6 ile 7 ton civarında yıllık altın üretim kapasitesi hedefleniyor ki Türkiye’de 2020 rakamlarıyla yıllık 42 ton civarında bir altın üretimi olduğunu düşünürsek o zaman biz bu 42 tona sadece buradaki çalışmalarımızla yüzde 15 gibi katkı sağlamış olacağız” diye konuştu. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 12
  • Bayraktar TB-2 2 yıl önce Şikayet Et
    Anadolu'nun merkezinde etrafı dağlık bir ilimiz seçilmeli, ve o dağlar derinlemesine kazılarak madenlerimizin saklanacağı tesisler inşa edilmeli, aynı şekilde savaş zamanında askeri araçların ve gereçlerin üretiminin aksamaması için dağların içine fabrikalar ve atölyeler inşa edilmeli. Çünkü bir savaş anında düşman hava saldırılarıyla kritik üretim tesislerine saldıracaktır, bu sebeple kritik üretim tesislerinin açık alanda olma lüksü yok. Aynı şekilde dağların içine SİHA üssü inşa edilmeli, Türkiye'nin etrafı düşmanla çevirili, düşman açıktaki havaalanlarını füze yağmuruna tutacaktır, hiçbir hava savunma sistemi füze yağmuruna uzun süre dayanamaz.
    Cevapla
  • Yazıklar olsun 2 yıl önce Şikayet Et
    Oooooh altının fiyatı da arttı. Boşver TL. Varan hainliğinde gelinen en son nokta. Yazıklar olsun sizin gibi altına hucum eden zihniyete…
    Cevapla
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat edin türkiyedeki . derin bürokrasi .size dur demesin kökü .dısarda çünkü .hayırlı olsun
    Cevapla
  • Yahya 2 yıl önce Şikayet Et
    maaşlarımızı altına endeksli kağıtlarla yada elektronik paralarla versenizde bizde enflasyonun, develüasyonun, zamların altında ezilmesek.
    Cevapla
  • yavuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Malum zihniyete oy verdiğin sürece çooook ezileceksin daha
    Cevapla
  • Dadas 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail abd ve avrupa ile iliş kiler gerçekten çok güçlü olarak geliştirilmeli ve bu işe fıransa ile başlamalıyız sonrada israil ve abd....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle