Yükselen petrol fiyatları bir ülkeyi daha vurdu: Benzinde rekor kırıldı

Ham petrol fiyatlarında son zamanlarda gözlenen küresel düzeydeki artış Japonya’daki benzin fiyatlarını da etkiledi. Japonya’da benzinin pompa fiyatı son 7 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

GİRİŞ 21.10.2021 12:21 GÜNCELLEME 21.10.2021 12:35
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Japonya’da benzinin pompa fiyatı rekor kırarak son 7 yılın en yüksek seviyesine ulaşırken, fiyat artışının küresel ekonomideki toparlanmanın neden olduğu ham petrol talebinden kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Pazartesi günü itibariyle normal benzinin ortalama perakende satış fiyatı litre başına 164.6 yen (yaklaşık 1.44 dolar) olarak kayıtlara geçerken, fiyatlarda bir hafta öncesine göre 2.5 yen (yaklaşık 2 sent) artış gözlendiği bildirildi.

Uzmanlar, yaklaşan kış mevsimi dolayısıyla artan talep ve Japon yeninin dolar karşısında yaşadığı değer kaybı nedeniyle benzin fiyatlarındaki artışın önümüzdeki hafta da devam etmesinin öngörüldüğünü açıkladı.

REKOR TAZELEDİ

Japonya’da ortalama perakende benzin fiyatları geçtiğimiz hafta son 7 yılın en yüksek seviyesine ulaşarak rekor kırmış, Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, normal benzinin ortalama satış fiyatının önceki pazartesi günü itibariyle litre başına 162.10 yene (yaklaşık 1.40 dolar) yükselerek Ekim 2014’ten bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştığı kaydedilmişti. Son gelişme ile birlikte ülkedeki benzin fiyatları 2 ardışık hafta boyunca rekor kırmış oldu.

Küresel düzeydeki artış iç pazarı da etkiledi

Ham petrol fiyatlarında son zamanlarda küresel çapta bir artış gözlenmiş, artışa dünyanın en büyük petrol üreticisi ABD’de üretimin doğal afetler nedeniyle düşmesi ve Covid-19 sonrası dönemdeki ekonomik toparlanma sonucu artan ihtiyacın neden olduğu gündeme gelmişti. Gaz arzındaki sorunların devam etmesi durumunda elektrik şirketlerinin üretim için petrole yönelmesi ihtimalinin de artış eğilimindeki petrol fiyatlarında yukarı yönlü değişimlere neden olduğu kamuoyuna yansımıştı.

YORUMLAR 74
  • Varol 2 yıl önce Şikayet Et
    Alman yayla türkiyeyi birtutuyorsunuz türkiyedeki asgari ücretten galiba haberiniz yok
    Cevapla
  • Şems 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğru o eskidendi şimdi ki küresel krizde herşeye ne kadar zam geldi oranın şimdiki asgari ucretlisi ile bizim asgari ucretliyi karşılaştır ve araştır hayat standartları nasıl olmuş bir bak bakam.
    Cevapla
  • burak 2 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede 100bin tl altında araba yok ama benzin fiyatlarından şikayet ediyorlar
    Cevapla
  • oktay 2 yıl önce Şikayet Et
    türkiye petrolde fiyatlarında cennet benzin en az 15 tl mazot 13tl gaz 13tl olmalı parası olmayan toplu taşıma ya binmeli türkiye arap ülkeleri gibi petrol zengini değil
    Cevapla
  • Gaziantepli 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanya Benzin ve Doğal Gaz kriziyle kasıp kavruluyor. Türkiye'de bunların fiyatı halen Almanya'ya göre yarı yarıya.
    Cevapla
  • ali.k 2 yıl önce Şikayet Et
    valla almanyada bitiyor sadece benzin degil , hersey zamlandi hem en az yuzde 20 den yuzde 80 lere kadar . ben daha yeni bu kadar zam furyasi gordum. işdede dört saat çalıştiriyorlar iş yok diye . napcaz bilmiyom.
    Cevapla
  • Engin 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz burada hiç durmadan çalışıyoruz da 260 euro para veriyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle